Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-22 12:55:00

Pandemi sürecinde komşuluk kazandı

Yazılımcı çift pandemi sürecinde komşuların haberleşmesini ve yardımlaşmasını sağlayan konum bazlı, yerli ve milli bir sosyal paylaşım platformu geliştirdi.

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde insanlar komşularıyla haberleşmeye ve komşu dayanışmasına daha çok ihtiyaç duyuyor. Bu ihtiyaçtan yola çıkılarak geliştirilen “komşu” sosyal paylaşım ağı insanların apartmanındaki, mahallesindeki insanlarla tanışmasını ve haberleşmesini sağlıyor. Komşu uygulaması aracılığıyla insanlar yardıma ihtiyaç duyduğu konuyla ilgili paylaşım yapabiliyor ya da yardıma ihtiyaç duyan komşularıyla iletişime geçerek onlara yardımda bulunabiliyor. 
İnsanların evlerinde yalnızlaştığı ve psikolojik olarak da zorluklar yaşadığı bu süreçte komşularıyla uygulama üzerinden paylaşımlar yapabilmesi komşuların birbirlerini psikolojik olarak da destekleyerek motive etmesini sağlıyor.

20 yıldır yazılım sektöründe yöneticilik deneyimi olan ve bir çok genç yazılımcıya eğitimler vererek sektöre kalifiye yazılımcılar kazandıran Gökhan Emniyetli’nin, 2012’de kurduğu Goodie Service adında evlere hızlı market servisi yapan bir girişimi daha bulunuyor. 

Yazılım sektöründe birlikte çalıştığı eşiyle birlikte pandemi sürecinde lokal bir haberleşme ve paylaşım ağına ihtiyaç duydukları için komşu sosyal ağını geliştirmeye karar veriyorlar. Var olan sosyal medya uygulamalarından farklı olarak konum bazlı paylaşım yapılmasını sağlayan uygulamada, yardım bölümüne insanlar ihtiyaçlarını yazabiliyor. Yardımcı olmak isteyenler ilan veren komşularıyla iletişime geçerek aracısız yardımda bulunabiliyor. Yapılan yardımlar çoğunlukla çocuk kıyafetleri, gıda, ev eşyası ve para yardımı oluyor. Bunların dışında kitap ve oyuncak takası yapanlar ya da hayvan sahiplendirme ilanları da bulunuyor. 

Komşunun ilk ay verilerine bakıldığında en çok yardımlaşmanın yüzde 30 ile İstanbul’da olduğu görülüyor; onu Kocaeli, Ankara, İzmir ve Antalya takip ediyor.

Yurt dışından da kullanıcıları olan “komşu” uygulamasının 2020 yılı sonunda bir milyon kullanıcıya ulaşması öngörülüyor.

Gökhan Emniyetli, Türkiye’nin yerli ve milli sosyal medya uygulaması olan “komşu”yu bu yıl sonu itibariyle yurt dışında da hızla yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtiyor.
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.