Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-22 18:00:00

Piyasa beklentilerinin üzerinde faiz indirimi adımı

§  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Nisan ayı olağan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 9.75 seviyesinden yüzde 8.75’e düşürüldü.

§  Mart ayında gerçekleştirilen takvim dışı PPK toplantısının ardından Nisan ayı toplantısında da politika faizi ayarlamasının boyutu 100 baz puan düzeyinde gerçekleşti.

§  Kamuoyu ile paylaşılan metinde liradaki değer kaybına gerekçe olarak küresel gelişmeler gösterilirken, enflasyona dair görünümde Merkez Bankası’nın talep kanalı üzerinden rahat olduğu izlenimi öne çıktı.

§  Ekonomideki toparlanma hızının tahmin edilenin ötesinde yavaşlamaya işaret etmesi durumunda politika faizi seviyesi için yüzde 8 bölgesinin dahi aşağı yönde riskler taşıyabileceğini düşünüyoruz. Bu da bizim kötümser senaryoda en az 75 baz puan daha güncellemenin yapılabileceği ihtimalini değerlendirmemize neden oluyor.

§  Nisan ayı sonunda yayımlanacak olan Enflasyon Raporu’nda yıl sonu TÜFE orta nokta seviyesinin ne olacağı gelecek dönem faiz patikasını tahmin açısından belirleyici olacak.

 

Kapsamlı rapor için link: https://www.denizyatirim.com/Sites/1/upload/files/Deniz_Yatirim_Piyasa_Notu_-_TCMB-PPK,_Nisan_2020-2976.pdf

 

Kaynak:Deniz Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.