Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-22 12:52:00

FX piyasaları

USD/TRY: Haftanın son işlem gününde risk iştahında zayıf bir görüntü var. Hong Kong üzerinden ABD - Çin arasında tekrar gerilim yaşanabileceğine yönelik haber (Çin'in Hong Kong ile ilgili yeni ulusal güvenlik yasası hazırlaması) akışı piyasalardaki olumsuz gelişme olarak takip ediliyor. Bir süredir dengelenme eğiliminde olan Gelişmekte Olan Ülke para birimleri de risk iştahındaki görüntüyle birlikte baskı altındalar. TL ise bu sabah yatay bir görüntü sergileyerek pozitif ayrışırken, Dolar /TL 6,80 seviyesine yakın seyrediyor. Risk iştahındaki zayıflıkla birlikte toparlanan Dolar'a karşın kurun yatay seyretmesi, swap haber akışından destek bulan TL'de olumlu görüntünün korunabileceğine işaret ediyor. Halihazırda risk primimizde kısmi düşüş eğilimi gözlemliyoruz. Kurda teknik seviyelere baktığımızda da aşağıda 6,7530 destek, yukarıda ise 6,8330 direnç konumunda… Dün TCMB faiz kararı yakından takip edildi. Merkez Bankası, politika faizi olan 1 hafta vadeli repo faizini, beklentiler doğrultusunda 50 baz puan indirerek %8,75'ten %8,25'e çekti. PPK karar metninde, enflasyonun kısa vadede yüksek seyredebileceği ancak yılın ikinci yarısı itibarıyla belirgin düşeceği ve iktisadi faaliyette dipten dönüş sinyallerinin alındığının belirtilmesi dikkat çeken ana başlıklar oldu. Karar sonrasında, 6,80'nin hafif üzerinde seyreden kur bu seviyenin altına geriledi.



EUR/USD: Almanya ve Fransa'nın destek paketinde anlaşma sağladığına yönelik gelişmenin yanı sıra risk iştahındaki görüntüden destek bulan parite 200 günlük ortalamasına kadar yaklaşsa da, olası ABD - Çin geriliminin tekrar gündeme gelmesiyle söz konusu ortalamanın altında satışlarla karşılaştı ve günü 1,0950 seviyesinden kapattı. Bu sabah da baskı altında kalan parite, şu aşamada 1,0860 - 1,0880 destek bölgesine kadar geriledikten sonra bu seviyenin hafif üzerinde konsolide olabilir. Aksi durumda, 1,08 ana destek konumunda. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1,0960 ve 1,1010 sıralı dirençler olarak takip edilebilir.


XAU/USD: Dün %1,2 oranında değer kaybıyla 1.727 seviyesinden kapatan değerli maden, bugün zayıf risk iştahıyla birlikte alıcılı bir görüntü sergiliyor. Zayıf riski iştahının günün geri kalanında sürmesini beklerken, değerli madende toparlanma eğilimi devam edebilir ve Ons Altın 1.724 desteğinin üzerinde kalarak 1.745 seviyesine doğru yükselişini sürdürebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.