Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-13 14:13:00

Rekor sürede fonlanan “Her şey, tasarım.” kitabı okuyucusuyla buluştu

Sence tasarım nedir? Bir giysi tasarlamak mı? Yoksa bir arayüz mü? Kitabın ilk sayfasına, “Daha iyisini yapmak için çabalıyorsan sen bir tasarımcısın.” önermesiyle başlayan SHERPA Blog, “Bizce, her şey tasarım.” dedi.

SHERPA Blog’un Ocak ayında Arıkovanı’nda başlattığı kitlesel fonlama kampanyasıyla duyurduğu “Her şey, tasarım.” kitabı, 3 günden kısa bir sürede fonlanarak ilk adımını başarıyla atmış ve hayata geçmesi için 100 KOLEKSİYONER, 107 DESTEKÇİ, 100'den fazla ön sipariş ile rekor sürede destek bulmuştu. Dijital dünyada çalışan profesyonellerin ilham alacakları bir başucu kitabı olarak merakla beklenen Her şey, tasarım.”6 ay süren hummalı bir çalışmanın sonunda bu hafta okuyucusuyla buluştu.

 

Teknoloji ve tasarım ile değişim yaratmak isteyenlerin Türkçe bilgi kaynağı olarak faydalandığı SHERPA Blog’un ilk basılı yayını olan “Her şey, tasarım.”, tasarım odaklı düşünceyle daha iyisini yapmak isteyen dijital dünya profesyonellerinin mutlaka okuması gereken bir kitap.

 

“Her şey, tasarım.”da yer alan 20 makale, bir yapay zeka agoritmasının 15 binin üzerindeki kayıtlı SHERPA Blog okurunun 6 yıl boyunca gerçekleştirdiği etkileşimlerden oluşan devasa bir veri setinden yaptığı ön elemeden sonra, hayranlık duyulan yerli ve yabancı yazarlar arasından SHERPA Blog editörleri tarafından özenle seçildi. Kitabın söyleşi bölümlerinde ise, seçkin akademisyen ve fikir liderlerinin kendi alanlarında yolculuklarını nasıl tasarladıkları ve gelecek öngörülerini paylaştıkları, başka hiçbir yerde yayınlanmayacak 11 özel söyleşi yer alıyor.

 

"Her şey, tasarım."a kimler konuk oldu?

Kitap; tasarım odaklı düşünce nedir ve neden bu kadar popüler oldu odağında dijital bölünme, kullanılabilirlik, e-ticaret, kullanıcıyı anlamak, kullanıcı deneyimi yasaları ve tasarım sürecinin nasıl planlanması gerektiği konularında pratik bilgilerle desteklenirken ünlü fikir liderlerini de sayfalarında konuk ediyor.

Yarım asırlık sadelik

Ünlü tasarımcılar Aziz ve Derin Sarıyer ile Derin Design'ın 50 yıllık ruhu ve tasarımda sadelik.

 

Bir kenti yeniden tasarlamak

İlk kez kurulan İstanbul Kent Konseyi'nin ilk başkanı Mimar Tülin Hadi ile “Yeni İstanbul”.

 

Sürdürülebilir Dünya’yı tasarlamak

Birleşmiş Milletler Çevre Programı tarafından 2016 yılında "Champion of the Earth" unvanına layık görülen Sosyolog ve Tasarımcı Leyla Acaroglu ile Dünya’yı sürdürülebilir kılabilecek tasarım metodolojileri.

 

Öğrenen makinelerle artırılmış insanın başlangıcına doğru

Prof. Dr. Zehra Çataltepe ve Dr. Tanju Çataltepe ile yapay zeka ve makine öğrenmesi sistemlerinin bugünü ve geleceği.

 

Sporla adım adım büyüyen iyilik

Dünyada bugüne kadar 3500 kişinin kabul edildiği ilk ve en geniş sosyal girişimcilik ağı Ashoka tarafından Ashoka Fellow olarak seçilen, Adım Adım hareketinin kurucusu Renay Onur ile toplumsal bir iyilik hareketi tasarlamak.

 

Dağılalım: Merkezi olmayan yeni bir dünya doğuyor!

Paribu’nun Kurucusu Yasin Oral ile merkezsiz ve otoritesiz yeni sistemler ve yeni fırsatlar üzerine.

 

Benim verim, benim param: Açık bankacılık ve değişen dünya

Açık bankacılığın doğuşuyla yeni bir boyut kazanan dijital bankacılıkta yaşanan gelişmeler, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen ile bugün ve gelecek.

 

Sesi görmek, ışığı duymak

Zorlu PSM'de tasarladığı ışık şovları ve görsellerle katılımcıları bambaşka boyutlara taşıyan ışık tasarımcısı Sadık Avcı ile müzik etkinliklerinin görsel bileşenlerini tasarlamak.

 

Tasarım ve teknolojiden sanata: Yeni dünyaları algoritmalarla keşfetmek

Tasarımcı, yazılımcı ve sanatçı Osman Koç ile etkileşimli dijital organizmalar tasarlamak.

 

Erişilebilir bir dünya: Hayal mi, gerçek mi?

Dünya neden hala herkes için erişilebilir değil? Erişilebilir Her Şey ekibiyle, ülkemizdeki erişilebilirlik algısı.

 

Bir ameliyat nasıl tasarlanır?

Tasarımın göğüs cerrahisi ile nasıl bir ilgisi olabilir? Tasarım ve teknoloji, bir göğüs cerrahının ve hastalarının hayatlarını nasıl etkiliyor? Doç. Dr. Yusuf Bayrak ile “tasarım” sözcüğünün cümle içinde nadiren kullanıldığı cerrahi müdahalelerin tasarımı.

 

Hayalleri dijital gerçekliğe dönüştürmek

Game of Thrones, Stranger Things, Avenger - Age of Ultron, Terminator Genisys ve The Amazing Spiderman gibi çok sayıda projede görev alan tasarımcı Onur Can Çaylı ile dört soruda konsept tasarımı.

Online sipariş verebilirsiniz.

Dijital dünya çalışanlarının okuması gereken “Her şey, tasarım.”, SHERPA Blog web sitesinden 59₺’ye satın alınabiliyor.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.