Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-20 08:36:00

Küresel piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: Michigan tüketici güveni verisindeki düşüşün öne çıkardığı endişelerle karışık seyir izledi

Haftanın son işlem gününde ABD piyasaları, vaka sayılarındaki artış nedeniyle Temmuz ayında beklenmedik şekilde düşüş kaydeden Michigan tüketici güveni verisinin ekonomik toparlanma sürecine ilişkin yarattığı şüphelerle karışık seyir izledi. Salgınının etkisiyle Mart ve Nisan’da düşüş gösteren, normalleşmenin başlamasıyla ise Mayıs ve Haziran aylarında toparlanma sinyali veren Michigan tüketici güveni endeksi Temmuz’da 4,9 puan azalarak 73,2 seviyesine geriledi. Nasdaq ve S&P 500 endeksleri %0,28 yükselişle sırasıyla 10.503,19 ve 3.224,73 puan seviyelerinden kapanırken, Dow Jones endeksi %0,23 değer kaybıyla 26.671,95 puana geriledi. Sektörler cephesinde teknoloji sektörü hisseleri Netflix hissesinde yaşanan %6,5’lik düşüş öncülüğünde satıcılı seyir izledi. Teknoloji sektörü hisselerinde yaşanan bu baskı haftalık bazda Nasdaq endeksinin Dow Jones ve S&P 500 endekslerinden negatif ayrışmasına neden oldu. S&P 500 ve Dow Jones endeksleri haftalık bazda sırasıyla %1,3 ve %2,3’lük artışlarla yükselişlerini üçüncü haftaya taşırken, Nasdaw endeksi %1,1 düşüşle bu süreçteki ilk haftalık değer kaybını yaşadı

Avrupa’da fiyatlamalar: Kurtarma fonuna yönelik beklentilerle pozitif eğilimli seyir izledi

Haftanın son işlem gününde Avrupa piyasaları, yatırımcıların Euro Bölgesi liderlerinin 750 milyar euro büyüklüğündeki kurtarma fonu ile ilgili gerçekleştirdikleri toplantıya odaklanmaları sonucunda pozitif eğilimli karışık seyir izledi. Avrupa Komisyonu söz konusu miktarın 500 milyar eurosunu bölge ülkelerine yardım olarak dağıtılmasını talep etmişti. Geri kalan 250 milyar euroluk kısmın da borç olarak verilmesi öngörülüyor. Özellikle Almanya Başbakanı Merkel’in anlaşmaya varılacağı konusunda umutlu olduğunu ancak görüşmelerin zorlu geçeceğini belirtmesinin yatırımcıların zihinlerinde soru işaretleri oluşturduğu söylenebilir. Bu doğrultuda, DAX ve FTSE 100 endeksleri sırasıyla %0,35 ve %0,63 artışlar kaydederken, CAC 40 endeksi %0,31 geriledi. Sektörler tarafında, otomotiv sektörü hisseleri %1,5 yükselirken, bankacılık sektörü hisselerinin %1 gerilediği kaydedildi.

Asya’da fiyatlamalar: Çin piyasalarındaki yükselişler öncülüğünde alıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasalarında, Çin ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde toparlanma sürecini başlatarak Asya ekonomilerinden pozitif ayrışması ile Çin piyasalarında görülen kazançlar öncülüğünde alıcılı seyir görülüyor. Bu arada Çin Merkez Bankası da bir ve beş yıllık gösterge borçlanma oranını aynı seviyede tuttu. Bu doğrultuda, Shangai endeksi %2,57 yükselirken, Hang Seng ve KOSPI endeksleri yatay seyir izliyor. Nikkei endeksi %0,08 düşüş kaydederken, S&P ASX 200 endeksi %0,51 ekside fiyatlanıyor.

 

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.