Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-16 19:58:00

Erdoğan: Çanakkale'ye köprü inşaatı asırların hayalidir, gerçeğe dönüştürmek bize nasip oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni’ne video konferansla katıldı.

Erdoğan ve Karaismailoğlu, köprünün kulelerinin birinin tamamlaşını töreninde açıklamalarda bulundu.
Tören’de yapılan açıklamalardan satır başları şöyle:


İnşallah verdiğimiz sözü tutacak tutacağız 2022 Mart'ta bu köprüyü tüm Türkiye'nin hizmetine açacağız

Köprünün 2023 orta açıklığı, bizim de 2023 hedeflerimizin bir örneğidir.

Çanakkale Boğazı'na köprü inşaatı asırların hayalidir ülkemizde pek çok hayal gibi bunu da gerçeğe dönüştürmek hamdolsun bize nasip oldu.

Koronavirüs sonrası siyasi ve ekonomik anlamda yeniden şekillenecek dünyada, bu köprü bizim için çok önemli bir altyapı olacaktır.

Bu işlemle 4 kulenin de tüm blokları tamamlanıyor ve köprünün inşasındaki önemli bir aşama artık geride bırakılıyor.

Başakşehir Şehir Hastanesi II. kısmını 21 Mayıs'ta Japonya Başbakanı Sayın Abe ile video konferans vasıtasıyla birlikte hizmete sunacağız.

Biz bunları yaparken CHP'nin başını çektiği bir kesim, hep işlerimizi engellemenin, yalan ve iftira ile önümüzü kesmenin gayreti içindeydi.

Van’da vefa destek gruuna saldırı, HDP’lilerin içinde olduğu bir terör eylemidir. HDP’nin yaptığı eylemleri, CHP’liler söz ile aynı şekilde yapmaktadır. Yöntem farklı.


Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu: Bugün burada tarihe tanıklık ediyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün dünya birinci kulelelerinin montajını yapıyoruz. Lapseki-Gelibolu arasındaki feribot seferleri 1.5 saat sürerken köprüyle birlikte 6 dakikaya inecektir. Karayollarımızdaki yük ve yolcu taşımacılığı her gün artmaktadır. Köprü Trakya ve Ege Bölgesi'ni birbirine bağlayacak, ekonomik canlılığa büyük fayda sağlayacaktır. 101 kilometre olacak otoyol ile devlet yolu 40 kilometre kısalacak. Yılda 567 milyon lira tasarruf sağlanacak. Ülke genelinde 1000'in üzerinde şantiyelerde olduğu gibi önce sağlık, önce iş güvenliği ilkelerine göre hareket ediyoruz.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.