Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-27 17:37:00

Muratbey Bayramın en lezzetli tarifini “D vitamini” ile zenginleştiriyor

Türkiye’nin en yenilikçi peynir markası Muratbey, Kurban Bayramı öncesinde sofralara lezzet ve sağlık getirecek enfes bir tarif hazırladı: “Muffin Kalıbında Peynirli Mini Kiş”.

Bu özel tarifin lezzeti dışında sizleri şaşırtacak bir diğer özelliği de Muratbey’in D vitamini ile zenginleştirilmiş “Muratbey Plus Taze Kaşar Peyniri” ile hazırlanmış olması. Pek çok yemek tarifine lezzet katan Muratbey’in D Plus ürünleri, insan vücudunun günlük D vitamini ihtiyacının yüzde 33’ünü tek başına karşılıyor.

 

Birbirinden lezzetli, inovatif ürünleriyle Türk halkının büyük beğenisini kazanan Muratbey, Kurban Bayramı’na özel benzersiz bir yemek tarifi hazırladı. “Muratbey Plus Taze Kaşar Peyniri” ile yapılan “Muffin Kalıbında Peynirli Mini Kiş” Kurban Bayramı’nda sıra dışı bir tarifle sevdiklerini şaşırtmak isteyenler için hoş bir alternatif sunuyor.

Özellikle pandemi döneminde Türk halkının büyük ilgi gösterdiği Muratbey D Plus Taze Kaşar, bağışıklık sistemini güçlendiren D vitamini ile zenginleştirilmiş içeriğiyle Muffin Kalıbında Peynirli Mini Kiş tarifine lezzet katıyor. Sadece 100 gramıyla günlük D vitamini ihtiyacının yüzde 33'ünü tek başına karşılayan ve bu yönüyle bağışıklığı artırmaya yardımcı olan Muratbey Plus ürünleri, bayram sofralarınıza sağlık ve lezzet katıyor.

 

Muratbey Tereyağ ve Muratbey Örgü Peyniri’nin de lezzet kattığı Muffin Kalıbında Peynirli Mini Kiş ile Kurban Bayramı’nın en unutulmaz tariflerinden birine imza atacaksınız.

 

Muffin Kalıbında Peynirli Mini Kiş Tarifi


İçindekiler

Kiş Hamuru için:

15 gr Muratbey tereyağı (Çok soğuk ve küp küp kesilmiş olacak, bir süre buzlukta bekletilebilir.)
175 gr un
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı çok soğuk su

Kiş Harcı için:

1 su bardağı Muratbey Plus Taze Kaşar Peynir rendesi
100 gr Muratbey Örgü Peynir rendesi
1 bardak süt
1/2 bardak yemek kreması
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz
3-4 dal taze soğan (ince doğranmış)
Yarım demet maydanoz

 

Hazırlanışı

 

Muratbey tereyağını küp şeklinde parçalara bölüp en az 15 dakika buzlukta bekletin. Yarım bardak suya 2-3 adet buz atarak suyun soğumasını sağlayın. Un ve tuzu mutfak robotuna (ya da rondoya) koyun. Robotu 1-2 kez çalıştırıp un ve tuzun karışmasını sağlayın. Muratbey tereyağının yarısını bu karışıma ekleyin ve 6-8 kez robotu döndürün, daha sonra geri kalan yağı da ekleyip yine 6-8 kez döndürün. Bu aşamada hamur ve tereyağından bezelye tanesi gibi minik topaklar oluşmuş olacak. Bu karışıma 2 kaşık soğuk su ilave edin ve robotu 1-2 kez çalıştırın. Daha sonra iki kez daha 1’er kaşık su ekleyip robotu çalıştırın. Toplamda 4 kaşık civarı su yeterli olacaktır. Sonra karışımı elinizle kontrol edin. Parçalar birbirine yapışıyorsa karışımımız istediğimiz kıvama gelmiş demektir. Bu karışımı tezgaha dökün ve tüm parçaları birleştirip hamur haline getirin. Daha sonra hamuru streç filme sararak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Hamur dinlenirken kişlerimizin içini hazırlamak için çukur bir kapta bir tel çırpıcı yardımıyla süt, krema, tuz ve yumurtaları çırpın. İnce doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş Muratbey Örgü peyniri de bu karışıma ekleyip hepsini karıştırın. Buzdolabındaki hamur dinlendikten sonra hamuru dolaptan çıkarın ve tezgahınızı unlayarak merdaneyle ince şekilde açın. Muffin kalıplarınıza uyacak şekilde hamuru yuvarlak bir kase yardımı ile parçalara ayırın. Muffin kalıbını Muratbey tereyağı ile yağlayın ve kestiğiniz parçaları kalıba yerleştirin. Bu aşamada hamurun kenarları yüksek olacak. Tüm hamuru yerleştirdikten sonra iç harcını hamurların içine paylaştırın. Hamurun üstüne Muratbey Plus taze kaşar peyniri rendesi serpin. Kişleri önceden 200 derece ısıtılmış fırında en alta yakın bir rafa koyun. Üstleri kızarıp hamurlar da pişince kalıbı fırından alıp kişleri dikkatlice kalıptan çıkarın ve sıcak sıcak servis edin.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.