Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-07 17:29:00

ABD işsizlik haklarından yararlanma başvuruları beklentinin üzerinde arttı

*ABD’de haftalık işsizlik haklarından yararlanma 3,169milyon ile 3milyon artış beklentisinin üzerinde geldi. Son 7 haftalık başvurular ise 30milyonu aşarak rekor kırdı.


ECB Başkanı Lagarde: En Büyük Endişe Virüste İkinci Dalga…
Avrupa Merkez Bankası Başkanı(ECB) Lagarde, en büyük endişelerden birinin virüste ikinci dalga olasılığı olduğunu ve barış döneminin en ağır ekonomik krizini yaşadıklarını söyledi.
 

Fed/Bostic: Cephanelikte Ne Varsa Kullanılacak…
Fed yetkililerinde Bostic, salgın krizinden çıkış için ne gerekiyorsa yapılacak bir senaryoda, Fed cephaneliğinde ne varsa kullanacağını söyledi. Acil durum programları ihtiyaç olduğu sürece yürürlükte kalacakların belirten Bostic, Toparlanmanın hızının istihdam kayıplarının kalıcı mı geçici mi olduğuna bağlı olduğunu söyledi.


ECB/Guindos:Tüm Enstrümanlarda Yeniden Ayarlama Yapmaya Açığız…
Avrupa Merkez Bankası(ECB)  Yetkililerinden Gundios yaptığı açıklamada, para politikası tedbirlerinde daha fazla ayarlama yapmayı hazır olmayı sürdürdüklerini ve eğer tüm politikalar birbirlerini pekiştirirler ise krize verilen yanıtın çok daha güçlü olacağını söyledi. Guindos ayrıca, ECB'nin attığı adımlarda bağlı olduğu mahkemenin Avrupa Adalet Divanı olduğunu ve ECB’nin hükümetlerden ve lobilerden bağımsız olduğunu belirtti.


Almanya ve Fransa Sanayi Üretimleri Sert Düştü…
Almanya’da Sanayi üretimi mart ayında -7,5% düşüş beklentisinin de üzerinde -9,2% düşüş kaydetti.  Fransa sanayi üretiminde ise  -16,2% düşüş yaşandı.

Kaynak:İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.