Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-08-28 17:08:00

Sterlin/Dolar gün sonu teknik yorumu



AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile dün akşam telefonda görüşen Britanya Başbakanı Boris Johnson, AB Geri Çekilme Anlaşması yeniden müzakereyle açılmadıkça ve İrlanda backstop anlaşmadan çıkarılmadıkça bir Brexit anlaşması olamayacağını söyledi. Juncker ise Boris Johnson'a Avrupa Birliği'nin İrlanda'ya desteğinin değişmez olduğunu ifade etti.

AB'nin İrlanda'nın çıkarları konusunda oldukça özenli olmayı sürdüreceğini vurguladı. Johnson ayrıca erken seçim arayışında olmadığını ve parlamentonun 14 Ekim'e kadar toplanmasını istediğini kaydetti. Bunun dışında İrlanda Demokrat Birlik Partisi (DUP) üyesi Donaldson, anlaşmasız Brexit'i engelleme çabalarına karşı olduklarını ve Johnson'un doğru bir yaklaşıma sahip olduğunu dile getirdi.

Öte yandan İngiltere içinden yetkili ağızlardan yapılan açıklamalarda Johnson hükümetinin güvensizlik oylaması gerçekleştirmesi gerektiğini ve parlamentoya karşı darbe yapmayı amaçladığı söylenmekte. ABD kanalında ise bir yandan ticaret görüşmelerine ilişkin haber akışları takip edilirken diğer yandan da FED ve Trump politikalarının çatışması hususu basında geniş yer almakta.

ABD ile Çin'in müzakerelere amaçlı tekrar görüşmesi beklenirken gelecek açıklamalar önemli olacaktır. Veri akışında sığı geçen günde parite nezdinde teknik fiyatlamaların anlaşmasız Brexit ihtimallerinin artmasıyla aşağı yönlü olduğu görülürken satıcılı seyrin devam etmesi durumunda 1.2220-1.2195-1.2165-1.2130 destek seviyeleri test edilebilir. Olası toparlanma halinde de 1.2285-1.2300-1.2335-1.2360 dirençleri gündeme gelebilir.



Işık Menkul Değerler


© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.