Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-25 19:00:00

Wuhan’da restoranlara 5 milyar yuanlık finansal destek verilecek

Covid-19 salgınının çıkış noktası olan Wuhan’da restoranların faaliyetlerini sürdürmesine yardımcı olmak için mali destek verilecek. Wuhan Rural Commercial Bank şehirdeki catering servis sağlayıcılarına 5 milyar yuan (yaklaşık 707 milyon ABD doları) kredi verecek. Söz konusu krediler, merkezi hükümetin sunduğu özel koşullar ve faiz sübvansiyonuyla kullandırılacak. Wuhan’da 500 bin kişi 51 bin yiyecek ve içecek servis şirketinde istihdam ediliyor.
 
Şehrin Finansal Çalışma Bürosu Başkanı Liu Lixin, salgının etkisini hafiflediği şehirde ikram hizmetleri de dahil olmak üzere mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeleri ve özel işletmeleri desteklemek için 60 milyar yuan'ın üzerinde para ayırdıklarını açıkladı. Bu miktarın 3 milyar yuanlık kısmı faizsiz olarak kullandırıldı. Liu, bugüne kadar, 6 bin 700’den fazla işletmenin toplamda 42 milyar yuanı aşan finansal destek aldığını açıkladı.
 
Wuhan Yiyecek ve İçecek Endüstrisi Derneği Başkanı Liu Guoliang da kentte restoranların kapasitenin yüzde 40’ına ulaştıklarını söyledi. Çin Devlet Konseyi tarafından Hubei’ye gönderilen bir irtibat grubu da yerel hükümet ve işletmelerin, özellikle mikro, küçük ve orta ölçekli yerel işletmelere yardımcı olmak için merkezi hükümetten faiz indirimi ve muafiyetleri ve uzatılmış geri ödemeler gibi finansal destekten faydalanmalarını istedi.
 

 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.