Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-01 16:00:00

Spor dünyasının yıldızları George Floyd'un katledilmesini lanetliyor

Dış Haberler, 1 Haziran (HİBYA) – Spor dünyasının birçok ünlü profili siyahi Amerikalı George Floyd'un bir polisin dokuz dakika boyunca diziyle boynuna basarak ölümüne neden olmasına karşı seslerini yükseltip protesto gösterilerini destekliyorlar.

Aktif olduğu yıllar boyunca siyasi bir tavır alma konusundaki isteksizliğinden ötürü eleştirilen Kuzey Amerika Profesyonel Basketbol Ligi'nin En Değerli Oyuncusu Michael Jordan, yaptığı açıklamada, ABD'de kökleşmiş ırkçılığa ve beyaz olmayanlara karşı şiddeti protesto eden herkesi desteklediğini söyledi.

Los Angeles Clippers NBA ekibine koçluk yapan ve bir polis memurunun oğlu olan Doc Rivers “George Floyd'un cinayetini takiben ülke çapında gördüğümüz tepkiler onlarca yılın birikimini sildi. Çoğu zaman, insanlar tepkilerin nedenine bakmaktan ziyade, bunu kınamakta aceleci davranıyorlar.'' düye yazarak insanları bu sonbaharda oy sandığında seslerini duyurmaya çağırdı.

23 kez grand slam şampiyonu ünlü Amerikalı kadın tenisçi Serena Williams Instagram'da yaptığı yorumda “En kötü şey bunun yeni bir şey olmaması, 'sadece videoya kaydedilmiş olması' 'diye yazdı.

Alman futbol ligi takımlarından Borussia Mönchengladbachlı oyuncu Marcus Thuram, Bundesliga'da Union Berlin'e karşı oynadıkları maçta attığı gölün ardından sonra dizlerinin üstüne çöktü.

Marchus Thrum'ın hareketi Amerikan Futbol Ligi oyuncularından Colin Kaepernick'ın 2016 yılında ırkçılığa ve polis şiddetine karşı diz çökerek gösterdiği protestoları hatırlattı. O tarihten sonra NFL liginde hiç bir takım ünlü oyuncu ile sözleşme imzalamamıştı.

Eski Beyaz Saray basın sekreteri ve eski NFL sözcüsü Joe Lockhart, CNN'deki sütununda Minnesota'da yaşananları görünce takımların sözleşme imzalamamakla ne kadar yanlış davrandıklarını anladığını belirterek Minnesota Vikings'e, Kaepernick'e yeni bir sözleşme teklif etmesini istedi.

Borussia Dortmund'un İngiliz oyuncusu Jadon Sancho da Bundesliga'da hafta sonunda attığı golün ardından formasını kaldırarak “George Floyd için Adalet” metnini içeren bir tişört gösterdikten sonra sarı kart gördü.

Jadon Sancho üç gol attığı maçtan sonra “George Floyd için Adalet” yazılı tişörtünün fotografını İnstegram'da paylaşarak “Kariyerimin ilk hattrickini yapmaktan mutluyum ama kişisel olarak benim için acı bir anı. Zira bugün dünyada odaklanmamız gereken, değişime yardımcı olmamız gereken daha önemli şeyler oluyor. Neyin doğru olduğu hakkında konuşmaktan korkmamalıyız, birlik olmalı ve adalet için savaşmalıyız. ” diye yazdı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.