Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-29 16:00:00

Dünya Sanat Günü Kapsamında ONLİNE Sergi

2012 yılından itibaren tüm dünyada kutlanmaya başlanan Dünya Sanat Günü bu yıl ilk kez “Uluslararası UNESCO Günü” olarak kutlandı. Her yıl Nisan ayında kutlanan Dünya Sanat Günü’ne Üniversitemiz online düzenlediği bir karma sergi ile katıldı.

Koronavirüs nedeniyle tüm etkinliklerin iptal edildiği ve günlerimizi evlerimizde geçirmek durumunda kaldığımız bir dönem yaşıyoruz. Her sektör gibi sanat da bu durumdan etkilendi. Her yıl Nisan ayında kutlanan Dünya Sanat Günü’ne bu yıl Üniversitemiz Sanat ve Tasarım Fakültesi online düzenlediği bir karma sergi ile katıldı.

2011 yılında Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği tarafından 17. Dünya Sanat Birlikleri Genel Kurulu’nda önerilen ve Leonardo Da Vinci’nin doğum günü kabul edilen Dünya Sanat Günü 2012 yılından itibaren tüm dünyada kutlanmaya başlandı.

Sergiye katılan sanatçılar: Reşat Başar, Pınar Partanaz, Hülya Küpçüoğlu, Zeynep Çuhadar, Devrim Demiral, Gökçe Sözen, Ali Çağan Uzman, Ebru Acar Taralp, Dilşad Atasoy, Recep Batuk, Günsu Ertürk Saraçoğlu, Murat Havan, Melik İskender, Zeynep Erdinç, Fatih Balcı, Fatoş Beykal, Fehim Güler, Ruşen Eşref Yılmaz, Safiye Bey Başar, Şermin Seval, Burcu Pehlivan, Gizem Enuysal, Melihat Tüzün Alemdar, Ayhan Çetin, Füsun Sünnetçioğlu, Deniz Gökduman ve Olcay Erdinç.

 

https://www.beykoz.edu.tr/icerik/2289-universitemizden-dunya-sanat-gunune-ozel-online-sergi

Kaynak:pieceofart.news
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.