Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-24 13:26:00

Космическият скафандър цели нулев риск от хирургична инфекция по време на артропластика.

Космическият костюм за артропластика, който се използва за намаляване на риска от хирургични инфекции, особено при ортопедични протезни операции, повишава безопасността им.

Космическият костюм за артропластика, вече се използва при операции на протезиране на коляното, тазобедрената става и раменете от специалистите на Университета Юскюдар NPİSTANBUL Brain Hospital, целта е да се сведе до минимум риска от хирургична инфекция. Установено е, че след операции, свързани с имплантация, появата на инфекция е 1% в случаите с класическо облекло, докато при космически костюм е 0,17%.

Вътреболничната инфекция може да се появи в резултат от нарушаване на някои от елементите на веригата за стерилизация, неправилни условия на операционната зала и неконтролируемо замърсяване от хирургическия екип. Това може да се случи и от факта, че бактерии, появили се от  зъбен кариес да достигат до хирургичното място чрез кръвта. Заявявайки, че са започнали да използват специални дрехи, за да намалят риска от инфекция при операциите по ортопедично протезиране,  в Университета Юскюдар NPİSTANBUL - Специалиста по ортопедия и травматология в Неврологичната болница- Д-р Мехмет Соярслан каза: „Тези дрехи, определени като космически костюм за артропластика, ще бъдат използвани при операции на протезиране на коляното, тазобедрената става и раменете, извършвани от нашите ортопеди и травматолози“.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.