Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-27 11:45:00

Kaspersky kurumlara tedarik zincirlerinin siber güvenliğini değerlendirmelerinde yardımcı olacak

Kaspersky, Global Şeffaflık Girişimi’ni Siber Kapasite Artırma Programı ile genişletti ve Şeffaflık Merkezi hizmetlerini sanal olarak sunmaya başladı. Bu özel eğitim programı BT altyapılarının güvenliğini değerlendirmek isteyen şirketlere, devlet kuruluşlarına ve akademik kurumlara ürün güvenliğinin nasıl inceleneceğine dair bilgiler veriyor. Şeffaflık Merkezi hizmetlerine uzaktan erişim imkânı sunan Kaspersky, dahili güvenlik çalışmaları ve teknolojileri hakkında bilgi edinmek isteyenlere yardımcı olmaya devam ediyor.

 

Dijitalleşme tüm dünyada hızla yaygınlaşırken, çeşitli yazılım ve donanım platformlarını düzgün bir şekilde entegre etmek ve bunların verimli çalışmasını sağlamak sağlam bir BT altyapısı için vazgeçilmez hale geldi. Aynı zamanda, kurumların BT altyapıları da birçok siber güvenlik riskine açık olduğundan güvenilirliği sağlamak çok büyük önem taşıyor. Global tedarik zincirlerinin veya kritik altyapı ağlarının parçası olan farklı BT altyapısı bileşenlerinin ele geçirilmesi kamu güvenliğine, ekonomik ve toplumsal duruma zarar veren sonuçlar doğurabiliyor. Neyse ki kurumlara bu unsurların güvenliğini ve bütünlüğünü değerlendirme fırsatı sunacak yollar bulunuyor.

 

Kaspersky bunun için, ürün güvenliği değerlendirmesine odaklanan Siber Kapasite Artırma Programı’nı duyurdu. Çevrim içi ve çevrim dışı olarak sunulan bu eğitim programı, şirketlere, devlet kuruluşlarına ve akademik kurumlara güvenlik değerlendirmeleri yapabilmelerini sağlayan pratik araçlar ve bilgiler sunuyor. Böylece bu kurumlar BT altyapılarına ve ağlarına entegre olan üçüncü taraf uygulamaların güvenliğinden ve bütünlüğünden emin olabiliyor. Program sayesinde kurumlar siber güvenlik risklerini tanımlayıp bunları azaltabiliyor.

 

Kaspersky Halkla İlişkiler Direktörü Oleg Abdurashitov, “Şeffaflık merkezlerimizi açtığımızdan bu yana ürün güvenliği değerlendirmelerini yaygın bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Şirketlerin inceleme için kaynak kodlarını vermeye hazır olduğunu dile getirmesinin yeterli olmadığını düşünüyoruz. Bunların değerlendirilebilmesi için iş ortaklarımızın belirli bir BT güvenliği bilgi düzeyine sahip olması gerekiyor. Ayrıca şeffaflık politikası içinde nelerin sunulduğuna dair de tecrübe sahibi olmalılar. Siber Kapasite Artırma Programı sayesinde şirketler, devlet kuruluşları ve akademik kurumlar kullandıkları ürünler için düzgün güvenlik değerlendirmesi yapmalarını sağlayan bilgilere sahip olacak. Bu da kendi ağlarındaki siber güvenilirliği artırabilmelerini sağlayacak.” dedi.

 

Program için yazılım geliştirme döngüsü, programlama ve bilgi güvenliği konularında temel bilgi sahibi olmak gerekiyor. Eğitimde kurumlara ürün güvenliği değerlendirmesi ve tehdit modellemesinin yanı sıra kaynak kodu inceleme ve açık yönetimi gibi alanlarda bilgi veriliyor. İlk program 2020’nin 3. çeyreğinde ücretsiz olarak öncelikle devlet kuruluşlarına ve akademik kurumlara sunulacak. Yıl sonuna doğru şirketler de eğitimden yararlanabilecek. İlgilenen kurumlar buradan daha fazlasını öğrenebiliyor ve bilgi talep edebiliyor.

 

Uzaktan şeffaflık

Kaspersky tüm dünyada izolasyon ve sosyal mesafeyi koruma önlemleri alınırken temel hizmetlerin fiziksel erişime kısıtlı kalmamasına özen gösteriyor. Müşterilerin, iş ortaklarının ve müşteri adaylarının Kaspersky Şeffaflık Merkezlerine erişimi de buna bir istisna değil. Dahili güvenlik çalışmaları ve teknolojileri hakkında bilgi sunmaya devam etmek isteyen şirket, Şeffaflık Merkezlerine uzaktan erişim imkanı veriyor. Başlangıç seviyesinde bir değerlendirme olanağı veren bu hizmet, Kaspersky’nin mühendislik çalışmaları ve benzersiz veri koruma standartları hakkında bilgi edinmek için harika bir seçenek sunuyor.

 

Bu hizmet sayesinde, Kaspersky’nin güvenilir iş ortakları şirketin güvenlik ve şeffaflık alanlarında en iyi uygulamaları, ürünleri ve hizmetleri hakkında genel bilgiler alabilecek. Kaspersky güvenlik uzmanları, şirketlerin veri işleme yöntemleri ve çözümlerin işlevleriyle ilgili sorularına yanıt vermeye hazır olacak. Ayrıca kurumlara canlı kaynak kodu incelemeleri de sunulabilecek. Başlangıç seviyesinde değerlendirme seçeneği talep etmek için lütfen web sitesini ziyaret edin.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.