Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-02 15:59:00

Yunanistan'ın mistik adası Midilli


Kaleler ve soylu konaklar, göz alabildiğince uzanan zeytinlik ve sahiller, taşlaşmış bir orman ve kuş cenneti sulak alanları, sardalye, uzonun vatanı ve daha fazlası...


Kuzey Ege'de bulunup, Anadolu ve Batı arasında dengelenmiş bu yer şair Sappho’nun, şair Alcaeus’un, saf ressam Theofilos’un ve yazar Myrivillis’in doğum yeridir.

Yunanistan’ın üçüncü büyük adası olan Midilli, ender görülen bir doğal güzelliği, mimari mucizeleri, taşlaşmış bir ormanı, Ortaçağ hisar şehirlerini ve Akdeniz iklimini barındırmakta.

İki adet neredeyse kapalı, derin ve balık dolu körfezlere yönelik yüzeyinin çoğu zeytin ağaçları ile kaplıdır. Diğer cazibe merkezleri, hareketli geleneksel köyleri, kilometrelerce uzanan sahilleri, ziyarete açık uzo damıtım evlerini ve içkinizle eşlik edeceğiniz nefis tatları içermektedir.

Nobel ödüllü Odisseus Elitis’in “birisinin denize attığı bir çınar yaprağı”na benzetildiği bu büyüleyici adada bunlar sizi bekleyen sürprizlerden yalnızca bazıları.


Midilli’de ne yapılır?

Gezintinize en büyük şehir ve ana liman olan Mytilini’den başlayıp, oradan kuzeydoğu kıyısını geçerek Molyvos ve Petra’ya doğru yol alın.


Ardından, uzo fabrikalarının bulunduğu güneydeki Plomari’ye gitmeden önce Eressos ve Sigri’deki taşlaşmış ormanı görmek için batıya yönelip rotanızı iç kısımdaki Agiasos dağ köyüne çevirin. Sahilleri, kaplıcaları, sulak alanlarda kuş gözlemciliğini, yerel deniz yiyeceklerinin yendiği uzun ve sakin şölenleri ve Ege’nin nefes kesen bazı manzaralarını atlarsak Midilli kısaca böyledir.

Midilli’nin asıl başkenti olan ve doğu Ege’deki ziyaretçileri içine çeken Mytilini, su kenarındaki güzel eski yapılarını ve de en önemlisi etkileyici Agios Therapon kilisesini gözler önüne sermektedir. Bütün bunlar tepenin ardındaki çam ormanları arasından yükselen Bizans’a ait Franko kalesi ile doruğa ulaşmaktadır.

Mytilini adanın kültürel ve ticari merkezi olarak zaman geçirebileceğiniz pek çok teklif sunmaktadır: ister antik tiyatro, Osmanlı hamamları, cami gibi turistik yerleri gezip Anadolu kokusunu duyacağınız harika neoklasik yapılar ile sıralanmış sokakları keşfedin ister Arkeolojik Müzesindeki ender rastlanan hazinelere, modern ustaların Teriade koleksiyonuna, Theofilos müzesine, kütüphanelere, galerilere ve folklor gösterilerine göz atın.


Ege Denizi’nin kale şehri: Molivos


Tek emsali Mora Yarımadası’ndaki Monemvasia olan Molivos Avrupa’daki en güzel Ortaçağ hisarlarına rakip olabilir. Buna benzer olarak evleri de bakışlarını Akdeniz’e çevirerek sarp bir kayalığı kavramıştır

. Şehrin yapısı, düzeni ve 13. yüzyıla ait Ceneviz kalesi yüzyıllardır değişime uğramamıştır. Geçitleri dolaştığınızda, aralıklı olarak dağılmış zarif Türk çeşmeleriyle birlikte renkli kapıları ve pencereleriyle, kapalı ahşap balkonlarıyla Anadolu mimarisine benzeyen konaklarını ve taş evleri gezmeyi unutmayınız.

Ender rastlanan bir hadise: Taşlaşmış Orman


Adanın batısında bulunan Sigri Fosil Orman'da dünyada ağaçların milyonlarca yıl önce filizlendiğini görebileceğiniz çok az yer vardır.

1985’te doğal sit alanı ilan edilen parkı ve hemen yanındaki adanın etkileyici jeolojisini öğreneceğiniz müzeyi ziyaret etmek için zaman ayırın. Bu cazibe merkezi adayı ziyaretlerinizde görülmeye değerdir.

Sanatın ve edebiyatın ilham perisi


Ünlü müzisyenler, yazarlar ve ressamların mekanıdır Midilli. Yüzyıllardır şaşırtıcı sayıda muhteşem Yunan entelektüeli çıkarmıştır.

Antik çağlardaki Arion, Terpander, Theophrastos, Alcaeus ve Sappho’dan başlayarak Theofilos’a, yazar Ilias Venezis’e ve Stratis Myrivilis’e, görsel sanatçı Georgios Iakovidis’e, sanat eleştirmeni ve editör Teriade’e ve adanın yerlisi olduğu iddia edilen Nobel ödüllü Odisseus Elitis’e ilham kaynağı olmuştur.


Midilli’nin saklı cevherleri bir kuş cenneti Kalloni sulak alanlarında 252’den fazla kuş türü kalacak yer bulmuştur. Beklenildiği gibi bu kuş çeşitliliği ve enderliği Kalloni’yi Avrupa’nın en ünlü 10 habitatı arasına sokmaktadır.


Eftalous’un termal kaynakları Kuzey Ege’deki bu ada doğa harikalarının yuvasıdır. Denizden çıkan çalılarla kaplı kayalar ve jeolojik yontular arasında Eftalous’un termal sularına rastlayabilirsiniz. Kaynak suyu, su altı kaynaklarından 43.6-46.5 santigrat derecelerinde çıkıp sağlıksal yönüyle ünlenmiştir.

VIZZ TURIZM HAKKInDA

2009 yılında Türsab’ın 6288 nolu belge numarası ile Ayvalık ’ta kurulan Vızz Turizm, yılların kazandırdığı deneyim ve gelişmekte olan turizm dünyasını takip eden yenilikçi yapısıyla hizmet veren bir turizm şirketidir. Vızz Turizm, acente ve seyahat hizmetleri ağlarıyla birlikte çalışan, Incoming, Outgoing, Transfer ve Rent A Car hizmetleri sunan bir yapıya sahiptir.

Yunanistan başta olmak üzere dünyanın turizm sektöründe Yunanistan ,Bulgaristan ,Sırbıstan ,Bosna Hersek , Makedonya ülkelerinden gelen misafirleri Türkiye'de ağırlayarak ülkesindeki Incoming trafiğinin önemli bir bölümünü yürütmektedir.

Outgoing hizmetleriyle, her yıl binlerce misafirini Türkiye’den yurtdışına göndermektedir. Özellikle Ege Adaları, Midilli Adası , Sakız Adası yoğun ilgi gören programlarıdır.

Şirketin başarısının temeli, kuruluşundan bu yana binlerce ziyaretçiye tur hizmeti sunmuş olmasından kaynaklanan bilgi birikimidir. Kalıplaşmış tur ve servislerin dışına çıkarak, yeni ürünler ortaya koyan şirket, bu yeniliklerle kendini geliştirmenin yanı sıra ülke turizmine de katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Sektöründe sağlanabilecek maksimum hizmet çeşitliliği ile misafirlerine sunduğu seçeneklerin çokluğu, hizmet kalitesinin tartışılmazlığı ile yaşattığı kalite ve konfor, tatil için arayış içinde bulunan misafirlerini yeni tatil planları yapmaya davet etmektedir.

www.vizzturizm.com


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.