Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-08 16:00:00

Sanat yoluyla eğitime büyük destek #bulaşıcıolaniyiliktir

Türk Eğitim Vakfı (TEV), tüm dünyanın ve ülkemizin mücadele ettiği korona virüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın çocuklarına burs vermek için “Korona Kahramanlarına Vefa Fonu”’nu oluşturdu. Portakal Çiçeği Uluslararası Sanat Kolonisi de “Bulaşıcı Olan İyiliktir.” sloganıyla yola çıktı. Her yıl geleneksel olarak yaptığı Cumhuriyet Sergilerini bu projeyle birleştirdi ve sanatçılara destek çağrısında bulundu. Eserlerin satışından elde edilecek gelirin tamamının TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’na aktarılacağını açıkladı.

İki kurumun işbirliğiyle ortaya çıkan bu anlamlı projeye destek vermek için Türkiye’nin dört bir yanından katılım var.

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Bedri Baykam, dernek olarak projenin destekçisi olduklarını açıkladı ve üye sanatçıları projeye katılmaya davet etti. Çok sayıda önemli sanatçı çektikleri videolarla proje destekçisi olduklarını açıkladılar.

Plastik sanatların yanı sıra, müzik ve tiyatro dünyasından da yeni desteklerin geldiği bildirilen proje giderek büyüyor. Projenin orijinal müziğini yapan genç müzisyenlerin eseri dillerde dolanmaya başladı bile. Seslendirmeyi Melda Gürbey’in yaptığı şarkının sözleri Ceren Atasoy’a, bestesi Cenk Şen’e ait. Piyano&Mix&Mastering’de Olcay Demirci var, stüdyo /kayıt ise Gökhan Erken tarafından yapılmış.

Oyuncu, yönetmen, yazar ve Sanata Evet Platformu yöneticisi Tamer Levent’le oyuncu, program yapımcısı, ressam Gafur Uzuner de çektikleri bir videoyla projeye destek verdiklerini açıkladılar.

Yıllardır sanata ve sanatçıya desteğiyle bilinen Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahin projeyle ilgili olarak; “Çok önemsediğimiz bu proje kapsamında sanatçılara çağrımız var. Tüm sanat camiası olarak elimizi taşın altına koyalım, sanatçılarımız birer eserle projemize katılsın, biz de, gelenekselleşen Cumhuriyet Sergilerimizi bu yıl bu projeyle birleştirelim dedik, “Bulaşıcı Olan İyiliktir.” sloganıyla yola çıktık. Projemize katılan sanatçı dostlara ve bizi destekleyen sponsorlarımıza teşekkürü borç bilirim. Sanatçılarımızın projeye bağışladığı her eser ve o eserin satışından elde edilen gelir, TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonuna aktarılacak. Fon aracılığıyla da bu öğrencilere eğitim hayatları boyunca burs desteği verilecek.” dedi.

Projenin sponsorları; Art Boya, Ponart, Piece of Art News, dermoskin, Wom Bilişim, ve Art Contact- İstanbul ‘dur. UPSD ve Poart Store da projeye destek vermektedir.

Projenin detayları ve başvuru için www.portart.org sitesini ziyaret etmek gerekiyor.

Bulaşıcı olan iyiliktir, gün, sağlık çalışanları için destek verme günüdür. Tüm sanatçıların katılımıyla büyüsün, güçlensin ve bu günlere damgasını vuran bir proje olsun.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.