Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-09-09 20:16:00

Açıkekran sanat sezonu Lara Ögel ile karşılanıyor

Lara Ögel’in, “Kimseye Etmem Şikâyet” adlı video projesi, Contemporary Istanbul kapsamında Açıkekran standında 12 Eylül-15 Eylül 2019 tarihleri arasında sergilenirken, Ali Akay küratörlüğündeki “Kamusal Sırdaşlık” sergisi ise 17 Eylül-13 Aralık tarihleri arasında Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Şekerbank Açıkekran, 14. Contemporary Istanbul’da…

Videolarında doğa, ışık, renk, ses ve anıları, bir bellek kutusu gibi iç içe sunan Ögel’in “Kimseye Etmem Şikâyet” başlıklı videosu 12-15 Eylül’deki Contemporary Istanbul’da B2-102 no’lu Açıkekran standında ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Videoda zamanın bir bellek aleti olarak çalıştığını göstermek isteyen Lara Ögel, “insan eli-sanat” arasındaki beraberliğe bir fark açısından bakıyor.

Açıkekran’da Lara Ögel’le “Kamusal Sırdaşlık”

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, sanatsal pratiğinde kâğıt işlerden videoya farklı medyumlar ile çalışarak, mekân ve bağlam farkındalıklı yerleştirmeler düzenleyen Lara Ögel’in “Kamusal Sırdaşlık” sergisine de 17 Eylül-13 Aralık tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

Sanatçının Açıkekran’da gösterilecek dört video çalışmasından biri olan “Yıkıntıların hayali yaşamları (ve konumu olana yaklaşılabilir)/Dream lives of debris (and what has location may be approached)” videosu, bir yaprak ve Goethe’nin Doğu-Batı Divanı’ndan alıntıladığı dizelerle başlıyor. Eser, izleyenleri Orta Çağ dünyasından bugünün dünyasına neredeyse değişmez bir yapı gibi taşıyor.

Ögel, “Karanlıkta (Başka) Neler Yetişir/What (else) grows in the dark” videosuyla, karanlıktan, toprağın derinlerinden gelen bir kökün dışarı çıkmaya başlamasıyla, bir anlamda metaforik olarak kendi iç dünyasını dışarı çıkarıyor ve mantarı bir doğa nesnesi olarak kamuya açıyor. “Doğu/Eastwindow” ve “Batı/Westwindow” videolarında ise sanat tarihinde var olan gölge ve sembol dünyasını izleyenlere taşıyan sanatçı, iki videoda da içeriden olanı dışarıdan gelen ışıkla ve ışığın bıraktığı iz olarak, duvara yansıyan gölgesiyle birleştiriyor.

Sergi kapsamında “Karanlıkta (Başka) Neler Yetişir/What (else) grows in the dark” isimli video, Şekerbank’ın Türkiye genelindeki 9 şubesinde de eş zamanlı olarak gösterilecek.

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.