Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-02 16:21:00

Kazancı Holding şirketlerinden büyük başarı

Türkiye’nin enerji devi Kazancı Holding, enerji alanında faaliyet gösteren tüm grup şirketleri ile bu yıl da Fortune Dergisi tarafından yayımlanan “Fortune 500” listesinde başarıyla yer aldı.

Grup şirketlerinden Aksa Doğalgaz listede 56’ıncı sıraya yerleşirken, Aksa Enerji 59’uncu, Aksa Elektrik Satış 149’uncu, Çoruh Aksa Elektrik Hizmetleri 182’inci, Aksa Jeneratör 224’üncü ve Fırat Aksa Elektrik Hizmetleri ise 244’üncü sırada yer aldı. Bu sonuçlarla Aksa markasıyla enerji alanında faaliyet gösteren tüm grup şirketleri Türkiye’nin en büyük şirketlerinin bulunduğu listede yer alma başarısını gösterdi

Türkiye’nin en köklü enerji grubu Kazancı Holding, enerjinin çeşitli alanlarında Aksa markası ile faaliyet gösteren grup şirketleriyle Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin seçildiği Fortune 500 listesinde yer alma başarısı gösterdi.

27 il, 181 ilçe ve beldeden oluşan faaliyet bölgesinde doğal gaz dağıtım hizmeti sunan Aksa Doğalgaz, listede Net Satışlar bazında bir önceki yıla göre 10 basamak yükselerek 56. sırada yer aldı. Faiz, Vergi Öncesi Kar listesinde 58. sırada yer alan Aksa Doğalgaz; Aktif Toplamlar listesinde ise 64. oldu. 3.3 milyon abonesi bulunan ve 2019 yılında yaptığı 523 milyon TL değerindeki yeni yatırımla, 30 bin kilometre şebeke uzunluğuna ulaşan Aksa Doğalgaz, cirosunu bir önceki yıla kıyasla yüzde 43 artırarak 6 milyar TL’ye, öz kaynaklarını ise yüzde 87 artışla 684 milyon TL’ye ulaştırmayı başardı.

2 kıtada 5 ülkede kurduğu ve işlettiği santraller ile Grubun enerji üretimi alanında faaliyet gösteren Türkiye’nin halka açık en büyük enerji şirketi Aksa Enerji ise listede 59’uncu sırada yer aldı. Türkiye’nin yanı sıra KKTC, Gana, Mali ve Madagaskar’da da enerji santralleri bulunan Aksa Enerji, sahip olduğu bilgi, birikim ve deneyimle uluslararası arenada da yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, son olarak geçtiğimiz aylarda Özbekistan hükümetiyle yaptığı anlaşma çerçevesinde bu ülkede 240 MW’lık doğal gaz kombine çevrim santrali kuracağını açıklamıştı.

Fortune 500 listesinde geçtiğimiz yıl 193. sırada bulunan ve başarılı iş sonuçlarıyla bu yıl 44 basamak birden yükselerek 149. sırada kendine yer bulan Aksa Elektrik Satış, elektrik piyasasının serbestleşme döneminde gösterdiği çalışmalarla başarılı iş sonuçlarına imza attı. Türkiye geneline yayılan geniş hizmet ağı ile birçok büyük kuruluşa elektrik satış ve danışmanlık hizmeti veren Aksa Elektrik, deneyimli ekibi ve vizyoner yaklaşımıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Sektöründe jenerik marka olarak gösterilen Aksa Jeneratör ise, Çin, ABD ve Türkiye’deki üretim merkezleri ve uluslararası arenadaki faaliyetleriyle gösterdiği başarı sayesinde Fortune 500 listesinde 224. sırada yer alarak bu yıl da Türkiye’nin en büyükleri arasında gösterildi.

Fırat ve Çoruh bölgelerinde, 9 il ve 102 ilçede toplamda 4 milyon nüfusa elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketi vasfıyla hizmet sunan Çoruh Aksa Elektrik Hizmetleri ve Fırat Aksa Elektrik Hizmetleri de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da listede yer aldılar. Fortune 500 listesinde Çoruh Aksa Elektrik Hizmetleri 17 basamak yükselerek 199’uncu sırada yer alırken, Fırat Aksa Elektrik Hizmetleri ise 3 basamak yükselerek 244’üncü sıradan listeye girme başarısı gösterdi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.