Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-14 12:04:00

Alerji ile Yaşam Derneği'den Besin Alerjisine Dikkat Çekmek İçin Şarkı

ALERJİ İLE YAŞAM DERNEĞİ BESİN ALERJİSİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ŞARKI HAZIRLADI

Türkiye’nin ilk ve tek alerji hastaları derneği olan ve alerjik çocuk sahibi aileler tarafından kurulan Alerji ile Yaşam Derneği, 2015 yılından bu yana ülkemizde de kutlanmasını sağladığı Besin Alerjisi Farkındalık Haftası için bu yıl “Duydun mu hiç besin alerjisini?” isimli bir çocuk şarkısı hazırladı.

Alerji ile Yaşam Derneği, Besin Alerjisi Farkındalık kampanyası doğrultusunda bu yıl; dernek üyesi ve alerjik çocuk annesi, müzisyen Gönül Yeprem tarafından bir şarkı projesi hayata geçirdi. Besin alerjisi farkındalığını artırmak ve bu konuda toplumu bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan “Duydun mu hiç besin alerjisini?” isimli çocuk şarkısı, bir çocuğun dilinden büyüklerine ve arkadaşlarına yönelik mesajlar içeriyor. Aynı zamanda klibi de çekilen şarkı, Alerji ile Yaşam Derneği’nin web sitesi ile sosyal medya hesaplarında ve tüm dijital mecralarda yayında.

Kampanya kapsamında hayata geçecek projelerle, son yıllarda ciddi bir artış gösteren, özellikle çocukların sağlığını ve günlük yaşantısını olumsuz etkileyen besin alerjisi konusunda ebeveynlerin bilinç seviyelerinin arıtılması ve besin alerjisi belirtileri konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

“Kampanya kapsamında yeni farkındalık filmleri de yolda”

Bu yılki projeleri hakkında bilgi veren Alerji ile Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Ceylan, “Her yıl ebeveynlerin dikkatini çekebilmek adına yaratıcı farkındalık projeleri hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda Alerjik Çocuklarımıza Sağlıklı Yemekler Yapalım çağrısıyla bir yemek yarışması gerçekleştirmiş ve sütsüz, yumurtasız, glütensiz, genel alerjen ve rafine şeker içermeyen ama doğal, katkısız ve lezzetli tariflerin de türetilebileceğini herkese göstermiştik. Ardından, yarışmamız kapsamında ortaya çıkan yaratıcı ve sağlıklı tarifleri bir araya getirerek hazırladığımız Alerji Dost Tarifler yemek kitabımız ise alerjik çocuk aileleri tarafından büyük ilgi görmüştü. Bu yıl ise bestelenen keyifli şarkımızla, salgın süresince evden çıkamayan çocuklarımıza sabırları ve diyetle yaşamak konusunda gösterdikleri dirayet için teşekkür etmek istedik. Hem çocuklarımızın hem de büyüklerin şarkımızı çok seveceğine inanıyoruz. Kampanya kapsamında yeni farkındalık filmlerimiz de sosyal medya hesaplarımızda yayınlanıyor olacak. Hedefimiz toplumda alerji konusunda doğru bilinen yanlışları düzeltmek ve bu konuda farkındalık yaratmak. Bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’de besin alerjisi görülme oranının bölgelere göre farklılık göstermekle birlikte Türkiye’de her 17 çocuktan birinde besin alerjisi görüldüğünü dile getiren Ceylan, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de alerji hastalarının sayısının sürekli artış gösterdiğine dikkat çekti.

Besin Alerjisi Farkındalık Haftası kampanyasına koşulsuz destek veren Nutricia Türkiye adına Pediatrik Beslenme Direktörü Atakan Özdemir, “Alerji ile Yaşam Derneği iş birliğinde 2016 yılından bu yana ebeveynlerin besin alerjisi ve belirtileri konusunda farkındalık seviyelerini artırmak üzere farkındalık projeleri geliştiriyoruz. Aileler bazen beslenmeyi reddetme, kolik sancıları, sebepsiz ağlama, kusma, ishal, egzama, solunum güçlüğü gibi çocuklarının gösterdiği belirtilerin, besin alerjisinden kaynaklandığını fark edemeyebiliyor. Ortaklaşa imza attığımız bilinçlendirme kampanyaları ile bu durumun önüne geçmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Sözlerini müzisyen Gönül Yeprem’in yazdığı ‘Duydun mu hiç besin alerjisini’ isimli şarkının müziği ise Gönül ve Safa Yeprem tarafından bestelendi. Şarkının aranjmanını Safa Yeprem, mix-masteringini ise İlhan Harmancı üstlendi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.