Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-11 13:26:00

MOSDER: Mobilyacı çifte bayram yaşamak istiyor

Normalleşme sürecinde de önlemler sıkı tutulacak!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünden itibaren başlayacak yeni normalleşme sürecine istinaden mobilya sektörü için de çarkların yeniden dönmeye başlayacağını ifade etti. Yılın ikinci yarısından umutlu olduklarını belirten Başkan Balcı, ertelenen taleplerin satışa dönmeye başlamasıyla mobilyacıların nihayet bu ayın sonunda çifte bayram yaşayacağını belirtti.

Covid-19 salgınının etkileri devam etse de hayatın normalleşmeye başladığı şu günlerde tüketicilerin mobilya alışverişlerinde hareketlilik yaşanmaya başladığını ifade eden MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, “Firmalarımız hem üretim aşamasında hem de işin perakende kısmında mağazalarda önlemleri sıkı tutmaya devam ederek hem çalışanlarımız için hem de müşterilerimiz için güvenli bir alışveriş ortamı sunuyor” dedi.

Çifte bayrama hazırız!

Salgın sürecinde iç pazarın yüzde 80 kayıp yaşadığını belirten Mustafa Balcı, “Mağazalarımızda hareketliliğin daha yoğun olduğu hafta sonlarında sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için satışlarımızda azalma olmuştu. Hafta içinde de bazı mağazaların giderlerinin yüksek olması nedeniyle faaliyet gösterememesiyle sektörümüz zor günler geçirdi. Ancak neredeyse 2 ayın sonunda artık rakamlar bize olumlu bir tablo göstermeye başladı. İnşallah bayram sonrasında tüm fabrikalarımızda üretime tam kapasite ile devam etmeyi umuyoruz” dedi. 

Yurt içi satışlarında KDV’nin yüzde 8’e düşmesinin etkilerini de ancak yılın ikinci yarısında göreceklerini belirten MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, normalleşme süreciyle birlikte özellikle düğün alışverişlerinde de yoğun bir talep ortaya çıkmasını beklediklerini ifade ederek sözlerini noktaladı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.