Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-31 11:08:00

NVIDIA, “Minecraft”ın yeni dünyalarına ilk kez göz atma fırsatı sunuyor

NVIDIA, dünyanın en popüler oyunu ile yeni nesil ray-tracing teknolojisi bir araya geldiğinde nelerin mümkün olabileceğini gösteriyor. NVIDIA ayrıca Minecraft oyuncularına başlangıçta yardımcı olacak bazı eğitimler de yayınladı.

En İyi Harita Tasarımcılarından Yeni Minecraft Dünyaları

NVIDIA, Minecraft RTX’in çıkışına hazırlanırken dünyada Minecraft topluluğunun en yetenekli isimleriyle birlikte çalışıyor. Bu iş birliğinin ilk sonuçları harika eserlerin yer aldığı bir dizi ekran görüntüsüyle gözler önüne serildi. Ekran görüntülerindeki dünyaları tasarlayan RazzleberriesBlockWorks ve GeminiTay (bilgiler aşağıda), hayal güçleri ve Minecraft topluluğuna yaptıkları olağanüstü katkılar nedeniyle seçilen harita tasarımcılarından sadece birkaçı.

Bu dünyalar arasında şunlar bulunuyor:

  • Razzleberries’ten Of Temples and Totems RTX - Oyuncuları gizemli tapınaklarda keşfe çıkaran ve görevleri tamamlamaya odaklanan bir macera dünyası. Tapınaklarda her pikselden yayılım ve gerçek zamanlı gölge örnekleri görülebiliyor. Global aydınlatmadan yararlanılarak da oyunculara etkileyici bir deneyim sunuluyor.
  • BlockWorks’ten Imagination Island RTX - Gizli mesajlarla dolu, tamamen keşfedilebilir bir eğlence parkı olan Imagination Island RTX, her biri gerçek zamanlı ray-tracing teknolojisinin bir unsuruna odaklanan dört ayrı bölgeden oluşuyor. Bu sahnede parkın ziyaretçi merkezini aydınlatan güneş ışınlarının pencereden geçip zeminde parlamasını gerçek zamanlı olarak görebiliyoruz.
  • GeminiTay’den Crystal Palace RTX - Tuhaf ve fantastik temaya sahip bu hayatta kalma haritası, ustaca inşa edilmiş bir kaleye ev sahipliği yapıyor. Ray tracing teknolojisiyle hazırlanan gölgeler ve harika atmosfer, birebir ölçüde yapılmış bu dünyaya gerçekçilik katıyor.

Minecraft Harita Tasarımcıları İçin Araçlar ve Eğitimler

NVIDIA ayrıca Minecraft oyuncularının etkileyici ve gerçekçi dünyalar kurabilmesi için bir dizi araç ve kılavuz yayınladı. Aslen Silikon Vadisi’nde düzenlenecek GPU Teknoloji Konferansı’nda duyurulması planlanan bu çevrim içi eğitimler GTC Digital etkinliğinin bir parçası olarak yayınlanıyor. Eğitimlerde şunlar yer alıyor:

  • Fizik tabanlı işlenmiş dokular oluşturmak için – Minecraft RTX’in yol izleme (path tracing) özelliğinin ve PBR dokularının ardındaki ayrıntıların anlatıldığı, bu iki özelliğin birlikte nasıl inanılmaz manzaralar oluşturduğunun gösterildiği bir sunum ve kılavuz. Bu kılavuzda kendi PBR dokularınızı ve doku paketlerinizi nasıl yapacağınız adım adım anlatılıyor.
  • Java dünyalarını RTX dünyalarına dönüştürmek için- Minecraft harita tasarımcılarıyla birlikte çalışan NVIDIA, dünyanızı yakında çıkacak Minecraft RTX’in temelini oluşturan Bedrock Windows 10 Edition’a dönüştürmek için resmi olmayan en iyi yöntemleri bir kılavuzda topladı.

NVIDIA ekipleri Microsoft’la birlikte yürüttükleri yoğun çalışma sonucunda; yansımalar, gölgeler, ışık yayan maddeler, global aydınlatma ve diğer gerçekçi aydınlatma efektleriyle dolu, tamamen yol izleme (path tracing) teknolojisiyle oluşturulan dünyalar tasarladı. Tüm bu efektlerle doğal bir şekilde etkileşime giren fizik tabanlı dokular Minecraft bloklarına uygulandı. Bu PBR dokuları her pikselde yayılım, hacimsel efektler ve daha önce eşi benzeri görülmemiş manzaralar elde edilmesini sağlıyor. Tüm bunlar yol izleme teknolojisinin getirdiği efektlerle bir araya geldiğinde Minecraft’ta devrim yapıyor.

Yakında piyasaya çıkacak Minecraft RTX hakkında daha fazla bilgi önümüzdeki günlerde paylaşılacak.

İlgili bağlantılar:

NVIDIA, www.nvidia-press.com adresindeki basın ağına yeni ekran görüntülerini sunuyor.

Yeni dünyalar, araçlar ve eğitimler hakkında GeForce.com adresinde yayınlanan yazıya adresinden ulaşabilirsiniz.

RTX ile Minecraft İçin Fizik Tabanlı Malzemeler Oluşturmak konulu sunum için bu linke tıklayabilirsiniz.

RTX ile Minecraft İçin Fizik Tabanlı Malzemeler Oluşturmak videosunu bu linkten izleyebilirsiniz.

RTX ile Minecraft Oynamak İçin Gerçek Zamanlı Bir Yol İzleyicisi Oluşturmak videosuna bu adresten ulaşabilirsiniz.

PBR doku oluşturma kılavuzu için adresini ziyaret edebilirsiniz.

Java dünyalarını RTX dünyalarına dönüştürmede en iyi yöntemler konulu yazı için bu adrese gidebilirsiniz.

Harita Tasarımcılarına Genel Bakış - Razzleberries, BlockWorks ve GeminiTay

Minecraft Marketplace’in kurucu ortaklarından biri olan Razzleberries, sektörün lider isimleri arasında yer alıyor. Yetenekli programcılar, tasarımcılar ve sanatçılardan oluşan topluluk toplamda çeyrek milyardan fazla mod, 2,3 milyon Marketplace satışı, sayısız tasarım, doku ve modele imza attı. Marketplace’teki tüm içeriğin yaklaşık %5’ine sahip olan bu topluluk, 260’tan fazla benzersiz ve yenilikçi içeriği için 115.000’den fazla beş yıldızlı inceleme aldı. Topluluğun içeriklerinin ortalama inceleme puanı ise 4,4 yıldız seviyesinde. Ekibin yıllar içinde Minecraft’a bıraktığı izi şimdiye kadar kimse bırakamadı. Mojang ve Microsoft’la resmi iş birlikleri, Minecraft’ın geliştirilmesine katkılar, geniş ölçekli reklam kampanyaları ve gösterilerle Razzleberries, yaratıcılık ve inovasyonu profesyonel düzeyde sunmaya devam ediyor.

Bir Minecraft tasarım ekibi olan BlockWorks, Microsoft’un ilk sekiz öncü iş ortağı arasında bulunuyor. Ekibin tasarımları ilk günden beri Minecraft Marketplace’te yer alıyor. 28 adet Minecraft Marketplace haritasının altında imzası bulunan ekibin tasarımları 10 milyondan fazla kez indirildi.

YouTube üzerinden yayın yapan GeminiTay sıkı bir Minecraft oyuncusu. Yedi yıldır Minecraft oynayan GeminiTay farklı inşa türleriyle denemeler yapmayı, diğer yetenekli Minecraft oyuncularıyla birlikte çalışmayı ve yaratıcılığını kullanarak inanılmaz eserler çıkarmayı seviyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.