Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-09 10:43:00

Uluslararası Piyasalar

• FED’in 15 Mart tarihinde yapılan acil toplantısının tutanaklarına göre faiz oranlarının virüs etkisi geçene kadar bu seviyede kalacağını ve ekonomik hasarın tahmin edilenden daha fazla olacağı belirtilmiş. Bugün FED başkanı Powell’ın bir konuşması olacak ve oldukça önemli.

• Ekonomik veri takviminde ise ABD tarafında PPI, haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve güve endeksi takip edilecek veriler arasında. Yarın Paskalya sebebiyle piyasalar tatil ve bugün yapılacak OPEC toplantısı petrolle beraber bütün piyasaları etkileyecek. Olası bir üretim kesintisi beklentileri ile NOK G10 para birimleri arasında dolara karşı tek değer kazanan konumunda.

• Almanya’da yeni vaka sayısı alınan önlemlere rağmen son 5 günün en yükseği olurken İngiltere’de Johnson’ın durumunda olumlu gelişmeler olduğu açıklandı. GBPUSD paritesi yatay hareketle 1.2380 seviyelerinden işlem görürken 1.24 seviyesi oldukça önemli bir direnç noktası.

• EURUSD paritesi ise Avrupa maliye bakanlarının virüse karşı ortak mücadele paketi üzerinde anlaşıp anlaşamayacaklarını ya da paketin büyüklüğünü bekliyor. Yatay hareketle 1.0855 seviyelerinden işlem gören parite için 1.0825 ve 1.08 seviyeleri takip edilecek destek noktaları olarak öne çıkıyor. Altın tarafında ise yukarı yönlü hareket devam ediyor ve $1650 seviyesi yeniden aşıldı.

 

Kaynak İş Yatırım

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.