Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-12 10:32:00

Fibabanka, 2020 1. Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Fibabanka, 2020 yılı ilk çeyreğinde 83,1 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti. Aynı dönemde vergi sonrası net kârı 63,1 milyon TL olarak gerçekleşti.

2020 yılı Mart sonu itibarıyla aktif toplamı 23,9 milyar TL oldu.

Fibabanka’nın kredi portföy büyüklüğü net 16,5 milyar TL, kredilerin toplam aktifler içindeki payı ise yüzde 69 oldu. Aynı dönemde, toplam pasiflerin yüzde 59’unu oluşturan müşteri mevduatı ise 14,1 milyar TL seviyesine yükseldi.

Güçlü sermaye odağını korumaya devam Fibabanka’nın 31 Mart 2020 itibarıyla sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 19,34 seviyesinde gerçekleşti.

Yılın ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarla ilgili değerlendirmede bulunan Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert, Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında bu dönemde deekonomiye destek vermeye devam ettiklerini ve sonuçlardan memnun olduklarını belirtti: ‘‘Türk bankacılık sektörünün genç ve dinamik oyuncularından biri olarak, ‘‘Anlarız hızla, çözeriz hızla’’ yaklaşımımız ve ‘‘Müşterinin ayağına giden banka anlayışımız” çerçevesinde, 2020 yılının ilk çeyreğini başarılı bir performansla hedeflerimiz doğrultusunda tamamladık. Tabana yaygın bankacılık anlayışımızla, teknolojiyi tüm iş yapış şekillerimizin merkezine koyarak ürün çeşitliliğimizi artırmak bu yıl da en önemli hedeflerimiz arasında. Ayrıca, bu dönemde, Covid-19 salgınından dolayı zor günler geçiren ve bu virüsle mücadele eden ülkemizin ihtiyaç sahibi ailelerine destek olabilmek amacıyla; Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 3,6 milyon TL bağışta bulunduk. Fibabanka olarak, yılın ilk çeyreğini güçlü teknolojik alt yapımız ile müşterilerimizin, paydaşlarımızın ve çalışanlarımızın sağlığını ön planda tutarak başarıyla tamamladık’’ dedi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.