Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-19 14:16:00

ASY 1905 Derneği, çalışmalarını resmi olarak duyurdu

ASY 1905 Derneği; ’Galatasaray’ın kimseye hizmet etmediği, Galatasaray’a hizmet edileceği’ ön koşulundan yola çıkıyor. Karşılıksız Galatasaray sevgisi çerçevesinde bir araya gelen dernek üyeleri, her zaman her yerde ve koşulsuz olarak Galatasaray’ın yanında olan ve olmaya söz veren Galatasaraylılardan oluşuyor.

 

Dernek, Galatasaray sevgisi merkezinde bir araya gelen son derece kıymetli insan kaynağını, yine Galatasaray Spor Kulübü’nün ilişki ve çıkarları için yüksek seviyede organize etmeyi ve bir araya getirmeyi amaçlıyor.

 

ASY 1905, 18 Şubat Salı akçamı saat 19.05’te Maçka’daki dernek merkezinde bir davet düzenleyerek, çalışmalarını resmi olarak duyurdu. Düzenlenen davete, Galatasaray’ın tüm eski başkanları ve Galatasaray protokolü davet edildi. Ayrıca kulübe ve camiaya hizmet etmiş ve eden önemli isimler, sarı-kırmızı renklerle özdeşleşmiş kişiler ve gazeteciler de davetliler arasında yer aldı.

 

Galatasaray’ın eski başkanlarından Selahattin Beyazıt’ın ASY 1905 Derneği için özel olarak hazırladığı konuşma metninin okunması ile başlayan davette, ASY 1905 Başkanı Prof. Dr. Nejat Güney de bir konuşma yaptı. Konuşmasında derneğin kurulma amacını şöyle açıkladı: ’Derneğimizin kurulmasındaki amaç, Galatasaray camiası insan kaynağının, Galatasaray Spor Kulübü ilişki ve çıkarlarının en yüksek seviyede tutulması için eşgüdüm içinde kullanabileceği şekilde teşkilatlanmasıdır…’

 

Konuşmasında dernek ilkelerine de değinen Prof. Dr. Güney, şu sözlerle devam etti: ’Derneğimizin üyeleri, Galatasaray’ın kimseye hizmet etmediğini, Galatasaray’a hizmet edileceğini ön koçul olarak kabul etmişlerdir.’

 

Prof. Dr. Güney, konuşmasını: ’ASY1905 derneği bir öze dönüş hareketidir. Açık fikirli, ahlaklı, özverili, samimi, güçlü ve kararlıyız.’ sözleriyle sonlandırdı.

 

1905 yılında, derneğe ismini veren Ali Sami Yen önderliğindeki küçük bir arkadaş grubunun büyük hedefleri doğrultusunda kurulan ve o günden bu yana Türkiye’nin en önemli markalarından biri haline gelen Galatasaray’ı Galatasaray yapan değerleri esas alan dernek, hiçbir çıkar ya da karşılık gözetmeksizin camia için birleştirici güç olmayı hedeflemenin yanı sıra spora destek verecek sosyal sorumluluk, eğitim, etkinlik gibi faaliyetlerde bulunmayı da hedefliyor.

 

Ali Sami Yen Derneği Vişnezade Mah. Şehit Mehmet Sokak N9/B Maçka Residences D: 73 Beşiktaş / İstanbul


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.