Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-08 09:28:00

İkinci dalga endişeleri risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor

Piyasa Gündemi

Bol likidite ve düşük faiz ortamı ile ekonomik verilerde gözlenen toparlanma risk iştahını ve piyasaları destekleyen temel gelişmeler olarak karşımıza çıkıyor. Ancak vaka sayılarındaki artışın devam etmesi ve gündemdeki ikinci dalga endişeleri risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Salgın kaynaklı tedbirlerin tekrar gündeme gelmesi en olumsuz senaryo olarak karşımıza çıkarken, salgın kaynaklı gelişmeler ve haber akışları ön planda kalmaya devam ediyor. 
    
Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    Açıklanacak önemli bir ekonomik veri akışı bulunmamaktadır.

BIST-100 Güne Başlangıç

İyimser beklentilerin etkisiyle haftaya güçlü bir başlangıç yapan hisse piyasalarında dün satıcılı bir seyir etkili oldu. Vaka sayılarındaki artış ve salgın kaynaklı endişeler hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor. Yurt dışındaki zayıf seyre rağmen BIST-100 Endeksi pozitif bir ayrışma göstererek günü %0,72’lik yükselişle 119.339 seviyesinden tamamladı. ABD borsaları günü %1’leri bulan düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,86 – 6,87 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,86’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100’de 35 milyar TL’lik tarihin en yüksek işlem hacmi ile dün 119.745’e kadar devam eden bir yükseliş gördük. Bankacılık endeksi zayıf kalmaya devam ederken diğer sektörler genel olarak pozitif kalmaya devam ediyor. Bir süredir bahsettiğimiz gibi endekste güçlü yükseliş trendleri korunuyor.  118.500’ün geçilmesiyle 2018 başında görülen zirve olan 121 bin civarı ve devamında bu yılbaşında görülen 124 bin civarındaki zirveler gündemde kalmaya devam edecektir. Aşağı yönlü hareketlerde ilk güçlü destek bölgesi 117.350 – 116.800 aralığı olarak izlenebilir. Bu seviyelerin altına sarkılmadığı sürece geri çekilmelere temkinli yaklaşılmaya devam edilebilir.

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.