Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-10 09:50:00

PTT ‘en iyi Avrupa Pulu’ yarışmasına katılıyor

PTT, 2002 yılından bu yana düzenlenen ‘En İyi Avrupa Pulu’ yarışmasına “Avrupa 2020 (Tarihi Posta Yolları)” konulu tek değerli anma pulu ile katılıyor.

 

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) tarafından Osmanlı Devleti yol sisteminin başlangıcının ve ayrım güzergâhlarının tema olarak işlendiği Avrupa 2020 (Tarihi Posta Yolları) konulu tek değerli anma pulu ile yarışmaya katılacak. Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği (PostEurop) tarafından 9 Mayıs 2020 ve 9 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlenecek, ‘En İyi Avrupa Pulu’ yarışmasında https://www.posteurop.org/europa2020 internet adresi üzerinden oy verilebilecek.

 

Her yıl Avrupa'nın en iyi anma pulunu belirlemek için organize edilen yarışmanın kazananı ise Ekim 2020'de İrlanda'nın Dublin şehrinde düzenlenecek PostEurop Genel Kurulu’nda açıklanacak. Bu yıl "Tarihi Posta Yolları" temasıyla oluşturulan pullarda, dünya çapında en bilinen yolların, seyahat yöntemlerinin yanı sıra zengin posta mirasını oluşturan birçok konunun tarihi çeşitliliğine tanıklık edilecek.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.