Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-08-29 10:27:00

Türkiye yerli ürünleri Cubebox ve Kapasitematik ile EMO Hannover katılacak

TEZMAKSAN, bu yıl "Geleceğin üretimine yön veren akıllı teknolojiler" sloganıyla 16 Eylül Pazartesi günü kapılarını açacak olan EMO Hannover Fuarı'na Ar-Ge destekli inovasyon harikası ürünleriyle katılmaya hazırlanıyor.



24 saat operatörsüz çalışmayı sağlayan Türk teknolojisi Avrupa yolcusu



Fuar kapsamında yeni nesil teknolojiyle tasarladığı yerli ve milli iki yeni ürünü Cubebox ve Kapasitematik'i sektör profesyonellerine tanıtacak olan TEZMAKSAN, verimliliği artıran teknolojileriyle dünyada söz sahibi olmayı hedefliyor. Ar-Ge ve inovasyon harikası olarak tanımlanan Cubebox, akıllı fabrikalarda makina-operatör iş birliğinde üretimin hızını artırıyor. Cubebox, şirketlere 24 saat operatörsüz ve hatasız çalışabilir bir sistem sunuyor. Özellikle gece vardiyalarında şirketlere yüzde 50 verimlilik sağlayan Cubebox, standart yapısıyla da tüm CNC tezgahlara uyumlu olmasıyla göze çarpıyor. Şirketlere özel robot sitemlerinden yüzde 20 daha uygun fiyata gelen yazılım, sadece bir günde kurulup devreye alınabiliyor. Ayrıca bu sistem ile robot programlama bilgisine ihtiyaç duymadan parça değişimi de yapılabiliyor.TEZMAKSAN, Cubebox ile 2025 yılında Avrupa'ya yıllık 5 milyon Euro sistem ihracatı yapmayı hedefliyor.



Kapasitematik'te ihracat hedefi 1 milyon Euro



Tezmaksan'ın tamamen yerli bir diğer ürünü Kapasitematik ise makineleri ve operatörleri 7/24 konuşturuyor. Türkiye sanayisini Kapasitematik ile Endüstri 4,0'a hazırlamayı amaçlayan TEZMAKSAN, işletme verimliliğini arttırmanın en kolay yolunu sunuyor. Kapasitematik ile TEZMAKSAN 2023 yılında 1 milyon Euro yazılım ihracatı hedefiyle çalışıyor.

"Gelişen teknolojiye ayak uydurmamız şart"

Dijital dönüşümle birlikte AI, IIOT gibi birçok modern teknolojinin üretim parkurlarının vazgeçilmezi haline geleceğini söyleyen TEZMAKSAN Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, "Aslına bakarsanız önümüzdeki dönemde işbirlikçi robotlar, IoT ve Makinelerin Öğrenmesi/Yapay Zekâ(AI) önümüzdeki yıllarda robotik alanına yön verecek. Robotlar, yapay zeka ile öğrenme süreçleri aracılığıyla yeni beceriler kazanacak veya bunlara adapte olacaklar. Bu noktada da insan-makine işbirliği, mobil sistemler ve akıllı robotlar, imalat sanayinin dijitalleşmesinin önemli bir parçası haline geldi. Fakat Endüstri 4.0'a hazır olma endeksine bakıldığında Türkiye'nin tereddüt edenler arasında.Dolayısıyla Türk sanayisinin dijital olgunluk seviyesi Endüstri 2.0-3,0 söylesek yanılmayız. Bu noktada da değişen pazar yapısında rekabetçiliğin korunabilmesi, ihracatın artması için bugün dünya da kullanılan otomasyon, yapay zekâ, veri analizleri ile üretim tesislerinde, yönetim, ölçüm, takip tasarım ve müşteri ilişkileri yöntemlerinin etkin kullanılması gerekir. Biz bunu TEZMAKSAN olarak yerli ve milli üretim hamlesiyle yapmak için çalışıyoruz. Sektörün gelişimi için yazılım ve sistem tasarlıyor, bunu da yüzde 100 yerli ve milli kaynaklarla yönetiyoruz. Dolayısıyla TEZMAKSAN olarak, sektörlerin dijital çağa daha hızlı adaptasyon sürecinde yer almalarına yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Brandworks

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.