Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-29 09:42:00

Küresel risk iştahı güçleniyor

Risk iştahı toparlanmaya devam ediyor. Salgının kontrol altına alınması ve ekonomilerin açılma planları yapmasıyla birlikte dünya borsalarında teknoloji hisseleri önderliğinde temkinli bir yükseliş görülüyor. Doların yükselişinin durması, altının gerilemeye başlaması ve petrolde tepki alışları görülmesi piyasaların normalleşmeye başladığını gösteriyor.
Türkiye varlıkları risk iştahının iyileşmeye başladığı bir ortamda dünyadan negatif ayrışıyor. MSCI Türkiye %0,5 gerileyerek Salı günü gelişmekte olan piyasaların 1,3yp gerisinde kaldı. Rezervlerin azalmaya devam etmesi nedeniyle Türk lirasının baskı altında kalması negatif ayrışmanın arkasındaki temel gerekçe.
ABD vadelileri ve Asya borsalarındaki güçlü artışa paralel Borsa İstanbul’un %1’e yakın yükselişle açılmasını bekliyoruz. Doların küresel olarak değer kaybetmesi Türk lirası üzerindeki baskıyı azaltarak Borsa İstanbul’u destekliyor. Bugünkü Fed toplantısından piyasaları destekleyecek bir bazuka çıkması beklenmiyor.
İlk çeyrek karını açıklayan şirketlerden Akbank ve Turkcell hisselerinde endekse paralel bir seyir bekliyoruz. Karlılığı ve daha önemlisi nakit yaratımı düşen Bizim Toptan hisseleri için tavsiyemizi SAT’a çektik. Salgın nedeniyle uçuşlarını 28 Mayıs’a kadar ertelemesi THY hisselerinde sınırlı baskı yaratabilir.

 

 

Haberler & Makro Ekonomi
Moody’s G20 ekonomilerinin büyüme tahminlerini düşürdü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, virüs salgını nedeniyle daha önce %0,5 küçüleceğini tahmin ettiği G20 ekonomilerinin bu yıl %4 daralacağını öngörüyor. Güncellenmiş tahminlere göre kuruluş, Türkiye ekonomisinin ise bu yıl %5 daralmasını, gelecek yıl ise %3,5 büyümesini bekliyor.

Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.