Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-08 19:00:00

BM genel sekreteri: corona salgını ''nefret ve yabancı düşmanlığı'' tsunamisi yarattı

Dış Haberler, 8 Mayıs (HİBYA) – BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Cuma günü yaptığı açıklamada, koronavirüs pandemisinin nefret ve yabancı düşmanlığı konusunda tsunamiyi açığa çıkardığını, günah keçisi ve korku tellallığı yarattığını belirterek, nefret söyleminin sona erdirilmesi için küresel çapta çaba harcanılması çağrısı yaptı.

BM başkanı, yabancı karşıtı duyguların sokaklarda ve internette arttığını, Yahudi karşıtı komplo teorilerinin yayıldığını ve Covid-19 ile ilgili Müslüman karşıtı saldırıların gerçekleştiğini söyledi.

Guterres, göçmenlerin ve mültecilerin virüsün kaynağı olarak aşağılandığını ve sonrasında tıbbi tedaviye erişimlerinin reddedildiğini söyledi.

Genel Sekreter, en savunmasızlar arasında bulunan yaşlıların gözden çıkarılabileceğini düşündüren aşağılayıcı memler ortaya çıktığını belirterek ''Gazeteciler, ihbarcılar, sağlık profesyonelleri, yardım çalışanları ve insan hakları savunucuları sadece işlerini yaptıkları için hedefleniyor'' diye konuştu.

Guterres, siyasi liderleri tüm insanlarla dayanışma göstermeye, eğitim kurumlarını, aşırıık yanlılarının potensiyel olarak umutsuz insanları avlamaya çalıştığı bir ortamda dijital okur-yazarlık üzerinde odaklanmaya çağırdı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.