Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-17 08:48:00

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

TCMB Para Politikası Kurulu'nun aldığı 75 baz puanlık faiz indirimi kararının ardından değerlendirmede bulunan Fitch, para politikası kredibilitesinin hala Türkiye'nin kredi notu açısından önemli bir zayıflık olduğunu ifade etti.

Fitch, "Haziran'dan bu yana reel faizlerin keskin şekilde bastırılması bize piyasa oynaklığının yinelenmesi riskleri veriyor" değerlendirmesi yaptı.

Fitch: Türkiye'nin hala yüksek olan dış finansman ihtiyacı, jeopolitik şoklara hassasiyeti ve yaptırım riski, önemli kırılganlıklar olmaya devam ediyor.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Türkiye'deki yatırımlarına geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devam edecek.

ABD Başkanı Trump'ın Senatodaki yargı süreci başladı.

ABD Sayıştayı, Trump hakkındaki azil soruşturmasının da odağı olan Ukrayna’ya askeri yardımın askıya alınması konusunda Beyaz Saray’ın federal yasaları ihlal ettiğini belirtti.

Çin ekonomisi üçüncü çeyrekte 30 yılın en yavaş büyümesini kaydetmesinin ardından dördüncü çeyrekte beklentilerle paralel olarak %6 büyüdü .

Arjantin MB faiz oranı %52’den %50’ye indirildi.

Bu sabah ons altın 1.555, brent petrol ise 64,73 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Ne Olacak?

İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nden gelecek TÜFE kararı ile ABD tarafında açıklanacak Sanayi Üretim endeksi piyasaların odağında olacak.

Borsa İstanbul gece seansı bugün başlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazar günü Almanya'ya günübirlik bir ziyaret gerçekleştirecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın, yıllık değerlendirme toplantısı 10:00’da gerçekleşecek.

Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlediği Davos Zirvesi, gelecek hafta İsviçre'nin Davos kasabasında başlayacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif yukarı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

İnfo Yatırım Günlük Bülten

BİST100 endeksinde hafif yukarı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe ABD ile Çin arasında imzalanan birinci faz ticaret anlaşması sonrası % 0,36 artışla 121.377 seviyesinden başladı. Ardından gözler TCMB’nin açıklayacağı politika faiz kararına çevrildi. Açılışın hemen ardından endeks tüm zamanların yeni rekorunu kırdı ve 122.220 seviyesini gördü.

TCMB’nin politika faizinde 75 baz puan indirime gittiğini açıklamasıyla özellikle banka hisselerine gelen alımlarla endeks rekorunu fazlasıyla geliştirdi. İndirimin ardından Dolar/TL kuru başta yatay seyrini sürdürürken sonrasında 5,84 seviyelerinin altına geriledi.

Kapanışa doğru gelen sert kar satışları rüzgarı adeta tersine çevirdi. Endeks günü %0,05 yükselişle 121.000 seviyesinden kapattı. İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nden gelecek TÜFE kararı ile ABD tarafında açıklanacak Sanayi Üretim endeksi piyasaların odağında olacak.

Gün içinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 121.800 – 122.500 – 123.200 olacakken, destek seviyeleri ise 120.400 – 119.800 olacak.


Kaynak: İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.