Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-06 10:00:00

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

 Türkiye’de toplam coronavirüs vaka sayısı 129.491’e yükselirken, hayatını kaybeden kişi sayısı 3.520’ye yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 73.285.

 ABD Başkanı Trump, coronavirüsün küresel bir salgın haline gelmesinden Çin'i sorumlu tuttu ancak Çin'in virüsü kasten üretmediğini söyledi.

 Trump: Ülke ekonomisi yeniden faaliyete geçirilirken ölümler olabilir çünkü artık insanları evlerine kapatmayacaksınız. Virüs geçene kadar ülkede daha çok insan ölecek. Aşı çalışmaları konusunda iyi iş çıkarıyoruz ancak aşı olsun ya da olmasın, virüs gidecek ve biz normale döneceğiz.

 Bankaların yurt dışında yerleşik finansal kuruluşlara yapacakları TL plasmanlar, TL depo, TL repo ve TL kredilerin toplamının bankaların en son hesapladıkları yasal öz kaynaklarının %0,5'i ile sınırlandırıldı.

 Avrupa Merkez Bankası, enflasyonu hedeflenen seviyeye geri getirmek için her şeyi yapmaya kararlı olduğunu bildirdi.

 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Mart ayında toplam 18,0 milyar TL sabit yatırım tutarı olan 816 teşvik belgesi düzenledi .

 Fitch, Brezilya'nın kredi notunu teyit ederken, görünümünü 'Durağan'dan 'Negatife' düşürdü.

 

Ne Olacak?

 İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya ve Euro Bölgesi’nde PMI verileri, ABD’de ise ADP Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.

 Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, bugün uluslararası yatırımcılarla saat 16:00’da telekonferans düzenleyecek.

 Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Kaynak: İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.