Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-10 09:06:00

Kapanışa doğru sert bir şekilde değer kaybetti

BIST100 …Kapanışa Doğru Sert Bir Şekilde Değer Kaybetti… Piyasalar koronavirüs salgınında artan vaka sayıları ve pozitif verilerin arasında dalgalı seyrini sürdürüyor. Güne global piyasalardaki risk iştahına paralel olarak artıda başlayan endeks öğleden sonra gelen sert satışların çaprazında kalarak günü %2.46 değer kaybıyla 115,793 puandan tamamladı. Bankacılık ve holding endekslerindeki düşüşler belirleyici oldu. Bugün yurt içinde istihdam verileri piyasanın odağında olacak. Yeni işlem gününde Asya piyasaları ekonomik toparlanmaya ilişkin endişelerle hafifçe gerilerken, ABD ve Almanya endeks vadelileri de eksi bölgede bulunuyor. Risk iştahının global düzeyde zayıf seyrettiğini söyleyebiliriz. Endeksin güne ekside başlaması beklenebilir.

 

USDTRY… Dar Banttaki Hareket Devam Ediyor… Koronavirüs vaka sayılarındaki artış ve global piyasalarda risk iştahına yönelik gelişmelerle birlikte gelişen piyasa ülke para birimleri yön arayışı konusunda kararsız bir görünüm sergiliyor. Dolar TL kuru ise çok dar bir bant içerisindeki seyrini sürdürüyor. Bu noktada 6.88 seviyesi direnç noktası olarak takip edilirken, bu seviyenin üzerinde kalıcılığın sağlanması durumunda Dolar TL kurunda yukarı yönlü hareketlerin olasılık dâhilinde. 6.83 seviyesi ise yakın destek noktası olarak dikkat çekiyor. Dolar TL kurunun bu seviyenin altına sarktıktan sonra kalıcı olması durumunda ise dolarda sert satışların gelmesinden söz edilebilir.

 

EURTRY… 7.73 Seviyelerinde… TL majör para birimlerine karşı direnç gösterirken Euro da global bazda güçlü bir görünüm sergiliyor. Euro TL kuru 7.73 seviyelerinde denge bulma çabası içerisinde.

 

EURUSD… 1.13 Seviyesinin Altına Geriledi… FED bilançosu üst üste dördüncü haftada da daraldı ve toplam büyüklüğü 7 trilyon doların altına geriledi. Global piyasaların risk off moduna geçmesiyle güvenli varlık olarak tabir edilen dolar global bazda değer kazandı. 1.1340 seviyelerinin üzerinde kalıcı olamayarak 1.1260 seviyelerine kadar geriledi. Euro Bölgesi EcoFin toplantısından gelebilecek haber akışı Euro’nun kayıplarını geri almasına destek sağlayabilir.

 

XAUUSD… Dolardaki Güçlenmeye Bağlı Olarak 1800 $ Seviyesinin Altına Geriledi… Küresel ekonomiye ilişkin endişeler, ABD ve Çin arasında süregelen ticaret gerilim, merkez bankalarının genişlemeci para politikaları altın fiyatlarına yukarı yönlü destek sağlıyor. Yeni işlem gününde dolardaki güçlenmeye bağlı olarak 1,800 $ seviyesinin altına gerileyen altının ons fiyatının global likidite bolluğundan beslenmeye devam etmesi beklenebilir.

 

GAUTRY… Ons Altın Fiyatından Destek Buluyor… Altının ons fiyatındaki momentum gram altın fiyatlarının 400 TL seviyelerine yönelmesine destek olmaya devam ediyor.

 

BRENT… Risk İştahının Düşmesiyle Geriledi… Koronavirüs vaka sayıları ve petrol stoklarındaki artış arz kaynaklı endişeleri gündeme taşırken petrol fiyatları yukarı yönlü momentumunu koruma konusunda zorlanıyor. Risk iştahındaki düşüşe bağlı olarak Brent petrolün varil fiyatı vadeli piyasalarda 41 $

seviyelerinde işlem görüyor.

 

SP500… Vaka Sayılarındaki Artış Riskli Varlıklara Yönelik İlgiliyi Azaltıyor… Kasım ayında gerçekleştirilecek ABD seçimleri öncesinde anketlere göre yarışı önde götüren Joe Biden ekonomi programını açıkladı. İmalat ve teknoloji sektörünü canlandırma amaçlı olarak taahhütlerde bulundu. ABD’de endeksler koronavirüs vakalarındaki artış ve ekonomideki toparlanmaya ilişkin endişelerle birlikte karışık bir görünüm sergiledi. S&P 500 endeksi %0.52 kayıpla 3,153 puandan günü tamamladı. Haftanın son işlem günü öncesinde vadeli piyasalarda da kayıplarını telafi etmekte konusunda zorluk çekiyor.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.