Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-03 09:15:00

Küresel piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: Artan faiz indirim beklentileriyle artıda tamamladı

Dün ABD piyasaları, koronavirüsü tehdidinin küresel ekonomi üzerindeki etkileri ile başa çıkmak adına Fed’in Mart ayı FOMC toplantısında faiz indirimine gideceği yönündeki beklentilerle pozitif seyir izledi. Dow Jones endeksi %5,09 yükselişle 26.703,32 puan seviyesine yükselerek son 10 yılın en iyi performansını sergiledi. S&P 500 endeksi %4,60 artışla 3.090,23 puan seviyesinden günü tamamlarken, Nasdaq endeksi %4,49 değer kazancıyla 8.952,17 puan seviyesinden günü tamamladı. Sektörler tarafında enerji, teknoloji, tüketim malları ve gayrimenkul sektörü hisselerinin günü %5’in üzerinde kazançla kapattığı takip edildi.

Asya’da fiyatlamalar: Japonya dışında genel olarak alıcılı seyir gözleniyor

Bu sabah Asya piyasalarında, öne çıkan güvercin Fed beklentileri ile Japonya dışında genel olarak pozitif eğilimli seyir gözleniyor. Bu doğrultuda, Shangai ve KOSPI endekslerinde kazançlar %1,30’u aşarken, Hang Seng endeksi yatay seyir izliyor. Nikkei endeksi ise %0,78 ekside seyrediyor. ABD vadeliler tarafında da hafif kar realizasyonları hakim.

Avrupa’da fiyatlamalar: Destekleyici para politikaları ile salgınla mücadele edilecek olmasının yarattığı iyimserlikle pozitif eğilimli seyir izledi

Dün Avrupa piyasaları, salgın ile mücadele anlamında küresel anlamda güvercin politikaların devreye alınacağı yönündeki beklentilerin yarattığı iyimserlikle pozitif eğilimli seyir izledi. FTSE 100 endeksi günü %1,13 artıda tamamlarken, CAC 40 endeksi %0,44 yükseliş kaydetti. DAX endeksi ise %0,27 geriledi. Sektörler tarafında genel olarak tüm sektör hisselerinin alıcılı seyir izlediği gözlendi.


Kaynak:Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.