Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-27 10:03:00

ABD & Avrupa Hisse Senedi Piyasaları

26 Haziran Cuma günü ABD piyasaları tekrar artan Corona virüs endişeleriyle birlikte yönünü aşağı çevirdi. Özellikle birkaç eyalette vaka sayılarında artışın devam etmesi, Florida ve Teksas’ta barların kapatılması gibi önlemlerin alınması piyasadaki tedirginlik seviyesini arttırdı ve endekslere satış getirdi. Dow Jones 730 puan değer kaybıyla 25015 seviyesinden, S&P 500 endeksi 74 puan gerileyerek 3009 puandan ve Nasdaq 259 puan düşüşle 9757 seviyesinden kapanış yaptı. Bugünkü düşüşle birlikte S&P 500 endeksi 200 günlük ortalamasının altında kapanış yapmış oldu.

Dow Jones endeksinde tüm sektörler günü ekside kapatırken finansallar %6 ve enerji sektörü %3 değer kaybıyla öne çıktı. Goldman Sachs %8,5, JP Morgan %5,5 ve American Express %4,5 gerilemeyle en çok kaybettiren hisseler oldu. Dün sürpriz bir şekilde zarar açıklayan Nike şirketinin hisseleri de %7,6 değer kaybetti. S&P 500 endeksinde ise finans, telekomünikasyon, enerji ve lüks tüketim en çok gerileyen sektörler oldu. American Airlines, United Airlines, Facebook, Wells Fargo, Bank of America ve Twitter %7-8 civarı değer kayıplarıyla dikkat çekti.

Avrupa piyasalarında endeksler güne pozitif başladı ve ABD seansının açılışına kadar genel itibariyle primli seyir izlendi. ABD’de bazı eyaletlerde artan vaka sayıları tedirginlik yarattı ve ABD seansı açılışıyla birlikte izlenen satış baskısı ile Avrupa endekslerinde ağırlıklı olarak negatif kapanışlar gerçekleşti. Almanya DAX endeksi %0,7 değer kaybıyla son günlerde destek olarak izlenen 200 günlük ortalamanın altında kapanış yaptı. İngiltere FTSE 100 endeksi primli seyre rağmen, seansın son saatlerinde gelen satışlarla günün en düşük seviyelerine yakın kapanış yaptı. Son günlerde test ettiği 100 günlük ortalamanın da altında kalması dikkat çekti.

DAX endeksinde emlak sektörü %2 primle öne çıkarken, lüks tüketim, finans ve telekom sektörlerinde %1,5 civarı değer kayıpları izlendi. Son günlerde muhasebe skandalıyla gündeme gelen Wirecard %64 değer kaybıyla dikkat çekti. Deutsche Bank, Daimler, BMW, Adidas ve BASF %2-3 arası değer kayıplarıyla en çok gerileyen hisseler arasında yer aldı. İngiltere FTSE 100 endeksinde ise bilgi teknolojileri, temel ve lüks tüketim sektörleri %1 ve üzeri primlerle endeksi yukarı taşıyan sektörler oldu. Enerji ve telekom sektörleri %1 civarı değer kayıplarıyla en çok gerileyen sektörler oldu.


Hibya Haber Ajansı

 

** Bu haberin yayın hakları korunmaktadır. Dağıtılması ve kullanılması yasaktır. Sadece Hibya Haber Ajansı üzerinden okuyucuları için yayınlanmıştır.** Bu haberin yayın hakları korunmaktadır. Dağıtılması ve kullanılması yasaktır. Sadece Hibya Haber Ajansı üzerinden okuyucuları için yayınlanmıştır.

 

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.