Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-13 15:54:00

Korona döneminde, Cepte POS kullanımı en çok eczaneler ve ecza depolarında arttı

Ödeal’ın cep telefonlarını POS cihazına dönüştüren uygulaması “Cepte POS” kullanımı, bu zorlu süreçte en çok ve büyük farkla eczaneler ve ecza depoları tarafında arttı.

10-29 Şubat ile 10-29 Mart 2020’ye kadar olan dönemin incelemesinde, geçmiş dönemlere kıyasla en yüksek düşüş turizmde oldu.

Türkiye’yi ‘Cepte POS’ ve “Yazarkasa POS” uygulamalarıyla tanıştırarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Ödeal, kendi çözüm ve uygulamalarında yaşanan değişimi paylaştı. Söz konusu sonuçlar, koronavirüs nedeniyle geçtiğimiz bu zorlu günlerde, ödeme sistemleri sektörüne ve genel ticarete de ayna tutuyor. 81 ilde 35 bini aşkın mikro işletme ve KOBİ statüsünde üyesi olan Ödeal’ın verileri, sektörel çeşitliliğin yanı sıra; bir anlamda Türkiye genelini yansıtması açısından da değerli.

Cepte POS’ta en yüksek işlem hacmi artışı, eczaneler ve ecza depolarında yaşandı

Firma tarafından yapılan açıklamada, 10-29 Şubat ile 10-29 Mart 2020 dönemlerinde, Cepte POS’a üye firmalar üzerinden yapılan araştırmada, kullanım artışına göre, “eczane ve eczane depolarının” büyük bir farkla ve yüzde 100’ün üzerinde işlem hacmi artışıyla ilk sırada yer aldığı belirtildi. Bu sektörü “lokanta-restoran-cafe-pastane” ve “tarım-hayvancılık-ilaçlama” sektörlerinin takip ettiği vurgulandı. Cepte POS işlem hacminde en yüksek düşüş ise “turizm” ve “finans”’ta yaşandı.

Ödeal’ın yazarkasa müşterileri bağlamında, iş hacmini en çok artıran sektörler ise sırasıyla “bisiklet-motosiklet-tamir/bakım”“kırtasiye-ofis-makine”“mühendislik-doğalgaz-enerji-ısıtma”, “temizlik firmaları-temizlik ürünleri-halı yıkama-oto yıkama” ve “manav/meyve-sebze” sektörleri oldu. Söz konusu sektörlerde iki dönem arasında yüzde 80 ve üzerinde işlem hacmi artışı görüldü.

Yazarkasada en yüksek düşüş fotoğraf stüdyoları-kamera sektöründe

Yazarkasa kullanan üye işyerlerinde “fotoğraf stüdyoları-kamera”, ”eğitim-kurs”, “spor tesisleri” ve “çiçekçilik”, iş hacmi en çok düşen sektörler oldu.

Dijital ürün ve hizmetler öne çıktı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ödeal kurucu ortağı Fevzi Güngör, öncelikle Koronavirüs (covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden tüm insanlara baş sağlığı, yakınlarına sabır ve hastalananlara acil şifalar dileyerek; “Uzaktan güvenli ödemeye olanak sağlayan Cepte POS gibi dijital ürün ve hizmetler özellikle son dönemdeki olağanüstü gündem nedeniyle keskinleşen tüketici hassasiyetlerine yanıt vermesi nedeniyle öne çıkıyor.” dedi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.