Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-26 13:41:00

Üniversitelerde bahar döneminde eğitim yapılmayacak

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, bahar döneminde yüz yüze öğretim yapılmayacağını söyledi.

Saraç, yaptığı açıklamada, bugün YÖK genel kurulunda bazı hususlarda karar aldıklarını bildirdi.

Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim yılı sürecini sadece açık öğretim ve dijital öğretim imkanlarıyla sürdürmeye karar verdiklerini belirten Saraç, ''Bahar döneminde yüz yüze öğretim yapılmayacaktır. Üniversitelerimiz yukarıda zikrettiğimiz uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital eğitim altında sunamayacakları dersleri yaz aylarında belirledikleri takvim içerisinde tamamlayacaktır. Diğer bir ifadeyle bahar dönemi sürecini yaz aylarına taşımış oluyoruz.

- YKS, 25-26 Temmuz'da yapılacak

YÖK Başkanı Saraç, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılmasını karar bağladıklarını ifade etti.

Bu kararı almalarındaki nedenin tedbirli olmak ve öğrencileri daha sakin ve dingin bir zihinle hazırlanarak sınava girmelerini sağlamak olduğunu dile getiren Saraç, şunları kaydetti:

''ÖSYM ile bu takvimi birlikte sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz ve  ailerimiz rahat olsun. Bu konudaki planlamamız tamamdır. 

YKS'de sorulacak müfradatla ilgili önceliğimiz ise bugünün gerçeklerinin yansıdığı bir şekilde öğrencilerimizin lehine olanı aramaktır. Sınavda sorulacak soruları, bu soruların kapsamı ve alanları, MEB ile uyum içinde onlardan gelen tekliflere göre şekillenecektir. Sınava girecek öğrencilerimiz şu açıdan rahat olsunlar, daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacaktır. Fırsat eşitliği ve sosyal adalet bizim vazgeçmeyeceğimiz bir esastır.''


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.