Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-12 19:00:00

Çin'den elektrikli otomobil atağı

Günün trendi elektrikli araçlardan yana; ancak genel olarak bunlar benzin gibi fosil yakıtlarla çalışan benzerlerinden daha pahalı. Şimdi bu sorun Çinli bir üretici firma tarafından ele alındı ve e-otomobiller de rekabet kaldırır fiyatlarla satışa sunuldu. Nitekim Aiways'in U5 model elektro- SUV'ları artık bu fiyatlarla Almanya'da da bulunuyor.
 
Gerçekten de günün ekolojik talepleri elektrikli araçları öne çıkarıyorsa da, Avrupa'nın ve özellikle Almanya'nın yollarında benzinle çalışan araçların egemenliği belirgin. Bunun bir nedeni, bu ülkelerde otomobil akülerinin doldurulması için yeterli şarj istasyonlarının bulunmaması ise, diğer ve esas nedeni de elektrikli araçların fiyatının diğerlerine oranla yüksek olmasıdır.
 
Elektrikli otomobil edinmek isteyen tüketici, normal ve alışılmış fosil yakıtla çalışan otomobil alıcısına göre cebinden daha fazla para çıkarmak zorunda. Gerçi bazı ülkeler ve bu arada Almanya, elektrikli araç kullanımını teşvik amacıyla bazı prim indirimleri uyguluyor; ama elektrikli araçlar yine de benzinli araçlara göre pahalı kalıyor.
 
Bu durum, Çin üretimi Aiways U5 ile değişme yolunda. Çinli üreticinin elektro SUV'u şimdi Almanya'da da, Handelsblatt gazetesinin bildirdiğine göre, "indirimli" KDV'si dahil 36.000 avroya satılıyor. 
 
Bu fiyattan, bir de elektrikli araçlara özgü 9.500 avroluk çevre vergisi indirimi çıkarıldığında, ortaya 26.500 avro tutarında bir satış fiyatı çıkıyor. Böylece, kuşkusuz ki, son derecede çekici bir fiyat beliriyor.
 
Bu fiyata edinilecek Aiways U5 4,7 metre uzunluğunda, elektrikli motoru 190 beygir gücünde ve bataryası (aküsü) 400 kilometre şarj edilmeden gidebilen bir araç.  
 
Söz konusu elektrikli araç, bu fiyatla, Renault, VW veya Smart gibi markaların elektrikli otomobillerine ciddi bir seçenek oluşturabilecek nitelikte görünüyor. 

Kaynak 

Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.