Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-09 19:20:00

FONET Analizi

Fonet, 1997 yılında Sağlık Bilişimi alanında faaliyet göstermek üzere kurulmuş olup 2001 yılında Limited Şirkete ve 2011 yılında Anonim Şirkete dönüşmüş bir bilişim firmasıdır. Sağlık Bilişimi alanında, Bilgi Yönetim Sistemleri, Sistem Entegrasyonu, Danışmanlık ile anahtar teslim proje hizmetleri sunmaktadır. Ana faaliyet konusu sağlık bilişimi olmak üzere alan uzmanlığı ile ilişkili farklı bilişim projelerinde de yer alabilmektedir. Şirket’in lokomotif ürünü olan Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (FONET HBYS) ulusal ve uluslararası olmak üzere toplam 182 sağlık kuruluşunda kullanılmaktadır. Şirket, Türkiye’nin şu ana kadar yapılmış en büyük tek veri tabanı üzerinden çalışan merkezi web hbys projesini hayata geçirerek 20 den fazla farklı lokasyonda bulunan sağlık kuruluşunu merkezi tek bir veri merkezinden günde 40.000’den fazla hastamıza hizmet verilmesini sağladı.

 

Şirket’in en önemli ürünü olan FONET HBYS, hastanın hastanedeki yaşam döngüsü içinde demografik kaydı ile başlayan ve taburcu olana kadarki medikal, finansal ve idari tüm ihtiyaçlarını yüksek teknoloji, güvenilir ve hızlı bir altyapı ile gerçek zamanlı olarak sağlık profesyonelleri ve yöneticilerin hizmetine sunmaktadır. FONET HBYS hastanenin insan kaynakları, muhasebe, satın alma, stok-demirbaş takibi gibi idari ve finansal tüm süreçleri ile klinik, laboratuvar, radyoloji, ameliyathane gibi sağlık hizmeti sunan bölümlerinin de tüm işlem ve iş akış süreçlerini gerçekleştirmektedir. Şirketin bunun dışına laboratuvar bilgi sistemi FONET LBS, görüntü arşivleme ve iletişim sistemi FONET PACS, hastaneler arası entegrasyon sistemi FONET H2H, randevu sistemi FONET RS ve operasyonel iş zekası FONET OPIZ ürünleri de bulunmaktadır. 

 

Şirket bu faaliyetleri kapsamında çok sayıda ihaleye girmektedir. Mevcut durumda şirketin katıldığı sonucu beklediği ihalelerin tutarının 49,7 milyon TL. olduğu gözleniyor. Son açıkladığı finansallara göre Şirket 4Ç19’da 3,1 milyon TL net kar açıkladı. Bu sonuç yıllık %69 ve çeyrek bazda %34 daralmaya işaret etti. 2019 yıllık net kar ise %20 büyümeyle 14,7 milyon TL olarak gerçekleşti. Ciro 4Ç19’da yıllık %21 düştü ve 12,8 milyon TL oldu. Şirketin 4Ç19 FVAÖK’ü yıllık %63 düşüşle 3,5 milyon TL oldu. FAVÖK marjı ise, 4Ç18’e göre yaklaşık 3000 baz puan azalarak %27.3 oldu. 

 

2019 4.çeyrek sonuçları nispeten zayıf görünüm verse de korona virüs nedeniyle sağlık sektörünün ön plana çıktığı ortamda sağlık kuruluşlarına geniş ürün yelpazesi ise yazılım çözümleri sunması yanında ihalelere girmeye devam eden Şirketin bu açıdan potansiyel vaad ettiğini düşünüyoruz. Teknik olarak baktığımızda ise 4.00 TL dip seviyesinden başlayan toparlanmada oluşturduğu kısa vadeli yükseliş trendinde hareket ediyor. Bu harekette 100 günlük h.o. ve 7.85 olan Fibo. 50 direncini aşan Fonet paylarında bu seviye üzerinde tutunma sağlanması gerekiyor. Bu başarılı olursa ilk hedef Fibo. 61.8 direnci 8.76 olacak. Altın oran bu seviye de aşılabilirse 9.50 ve 10.20 seviyeleri yeni hedefler olabilir

 

Kaynak: AHL
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.