Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-04 11:19:00

Çukurova’nın dev üreticileri bu Fuar’da buluşuyor

17 milyar dolarlık ihracat hacmine sahip sektörün Fuarına, geri sayım başladı.2020 yılında Adana’da ilk kez gerçekleştirilecek olan TÜYAP Adana Çukurova Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı yarın kapılarını ziyaretçilerine açıyor. 5-8 Şubat 2020 tarihinde TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Fuar’da; kadın, erkek ve çocuk hazır giyim markalarının yanı sıra tekstil sektöründe kullanılan hammadde ürünleri de yer alacak. 2018 yılını 17,4 milyar dolar ihracat değeri ile kapatan sektörün Adana’da düzenlenecek Fuarı’na, 22 ülkeden ticari alım heyeti getirilecek. 2018 yılında 346 bin dolarlık ihracat payını elinde tutan Adana, 2020 yılında Fuar’ında desteği ile ihracat değerini 600 bin dolara çıkarmayı hedefliyor.

İlklerin Fuarı, TÜYAP Adana Çukurova Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı yarın açılıyor. 2 yıldır Fuar ile ilgili önemli araştırmalar yapıp alt yapı hazırlıklarını tamamlayan TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. ve Hazır Giyim Komitesi, Bölgede önemli bir potansiyele sahip olan sektörün bu fuar ile şaha kalkacağına inanıyor. Ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olan tekstilin rakamsal verileri de Adana’daki potansiyeli gözler önüne seriyor. Son 10 yılda hazır giyim ihracatındaki payını yüzde 3 bandında tutmayı başaran Türk Hazır Giyim Sektörü’nde 35 bin üzerinde firma faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 17 bin kişiye istihdam sağlanıyor. 2018 yılını 17,4 milyar dolar ihracat değeri ile kapatan sektör, yılda ortalama 17 milyar dolar ihracat gerçekleştiriyor. Çukurova Bölgesi de tekstil sektöründe yurt içi ve yurt dışında önemli bir konumda yer alıyor. Potansiyeli Fuar ile daha ileriye taşımayı hedefleyen sektör temsilcileri, fuar için yeni kreasyonlarını da görücüye çıkaracak. Yeni trendler ve tasarımların sergileneceği Fuar’ı Türkiye ve Dünya’dan çok sayıda satın alma yöneticileri ziyaret edecek. Türkiye’nin en büyük tekstil ve hazır giyim firmaları ile temasa geçen TÜYAP Adana Ekibi, üretici ve satıcıyı bir araya getirerek bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.

En Çok İhracat Tekstil Sektörü’nde!

Türkiye İhracatçılar Merkezi verilerine göre; Adana’da en çok ihracat yapan sektör Tekstil ve Hammaddeleri olurken konfeksiyon ve hazır giyim sektörü de 5. sırada yer alıyor. Bölge için önemli bir ekonomik güç olan Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü, bu gücü Fuar ile daha ileriye taşımayı amaçlıyor. 2020 yılında ilk kez açılacak olan Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı; sektörün tüm profesyonellerini katılımcılarıyla buluşturmayı hedefliyor.

Ticaret Bakanlığı verilerine göre;Türkiye’de imalat sanayi içerisinde ciro payı %3,6 olan Adana Tekstil Sektörü, Hazır Giyim sektöründe de Türkiye’de %1,2’lik bir paya sahip. 2017 yılında 305 bin dolar olan ihracat performansına sahip olan Adana Tekstil Sektörü, 2018 yılında 346 bin dolara çıkarılarak %17,22’lik bir ihracat performansı bulunuyor.

Fuarda başta 2020 ilkbahar-yaz sezonu koleksiyonlarını sergileyecek hazır giyim markaları olmak üzere; pijama, iç çamaşırı, kot,tekstil makinaları ve kumaş sektörü de tek bir çatı altında yer alacak.

 

22 Ülkeden Ticari Alım Heyeti

Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı’na başta Almanya, Irak, Filistin, Lübnan, Hollanda, Ürdün, Umman olmak üzere 22 ülkeden 250 kişilik ticari alım heyeti gelecek. B2B görüşmelerin yapılacağı Fuar’da firmalar talep ettikleri firmalar ile özel olarak görüşme alanlarında iş bağlantıları sağlayacak. Tekstil ve hazır giyim ticaretinin kalbinin atacağı Fuar, 5-6-7 Şubat 2020 tarihlerinde 10:00 ila 18:00 saatleri arasında 8 Şubat 2020 ise 10:00 ila 17:00 saatleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açacak.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.