Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-24 13:53:00

Mynet funpac’in strateji oyunu Hr master dünyada zirvede

Funpac tarafından sunulan HR Master, strateji/simülasyon kategorisinde App Store’da en fazla indirilen 5. oyun oldu.

Mynet bünyesinde faaliyet gösteren ve mobil oyun yapımcılarının oyunlarını küresel çapta başarıya ulaştırmayı hedefleyen Funpac, Kelime Savaşı ve Homer City’nin ardından HR Master ile 6 ayda üçüncü kez sıralamanın zirvesinde yer almayı başardı.

İnsan kaynaklarını konu alan bir strateji/simülasyon oyunu olan HR Master, yeni nesil mobil oyun şirketi Studio Billion tarafından geliştirildi ve Funpac tarafından dünya pazarına sunuldu. Oyun, henüz ilk haftasında Amerika’da App Store’da büyük ilgi görerek en çok indirilen 5 oyun arasına girmeyi, Latin Amerika’da ise zirveye çıkmayı başardı.

Funpac Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Aksoy, mobil oyun yayıncılığına Kasım 2019’da hızlı bir giriş yaptıklarını belirterek, “Yayınladığımız ilk iki oyun Kelime Savaşı ve Homer City, App Store’da ilk sıralarda yer almayı başardı. Homer City, Amerika’dan sonra geçtiğimiz aylarda Güneydoğu Asya bölgesinde de zirveye çıktı. Dünya pazarına yeni sunduğumuz HR Master ile oyun yayıncılığında başarımızı devam ettiriyoruz” dedi.

Funpac’ten altı ayda üçüncü ses getiren oyun

Funpac’in başarısının ardında profesyonel bir ekip ve sağlam bir maddi yapının sahip olduğu deneyim, bilgi ve güç olduğunu vurgulayan Aksoy, “Biz bu sektöre girdiğimizde oyun yayıncıları arasında bir enflasyon vardı. Bu ikinci oyunla sürdürebilir iş modelimizi kanıtlamış ve farklı stüdyolarla birlikte çalışarak ekosistemin gelişmesinde katkıda bulunmuş olduk. Kurulduğumuz günden bu yana geçen altı ay gibi kısa bir sürede üçüncü oyunumuzu yayınladık ki, bu çok başarılı bir frekans… Bunu ekibin tecrübesine ve azmine borçluyuz. Şimdi önümüzdeki hafta bir oyun daha geliyor ve onun da potansiyeli çok yüksek… Pazara ve burada büyüme imkânı olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Oyun stüdyolarına şeffaf yaklaşım

Oyun yapımcılarına mentörlük, koçluk, oyun tasarımı ve pazarlamanın yanı sıra gerektiğinde kod yazımı gibi teknik destek de verdiklerini belirten Gökhan Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: “Sektörde bizi ayrıştıran bu özelliklerimizi bir adım öteye taşıdık. Artık içeride oluşturduğumuz altyapı sayesinde oyun stüdyoları şeffaf bir şekilde analitik verilerine ve canlı A/B test imkânına ulaşabiliyorlar. Kurduğumuz panel ‘Funboard’ta oyunların gelir-gider-oyun analitiği kısmını oyun stüdyolarına gösterebiliyoruz. Bu şeffaf yaklaşımla diğer şirketlerden ayrılıyoruz.”

Studio Billion’ın hedefi, milyarları eğlendirmek

Kullanıcılara sunduğu Hyper Casual oyunlarla dikkatleri üzerine çeken Studio Billion’ın Kurucu Ortaklarından Ümit Aparı da HR Master’ın başarısına ilişkin şunları söyledi: “3 arkadaş ve genç girişimci olarak çıktığımız bu yolda hayallerimize bir adım daha yaklaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kısa sürede güçlü bir ekip haline gelerek 20’den fazla oyun geliştirmeyi başardık. HR Master oyunumuzla da bu emeklerimizin karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Bugüne kadar her an yanımızda olan yatırımcımız Tarvenn Ventures ekibine ve bu süreçte sürekli olarak desteklerini hissettiğimiz, bir aile gibi olduğumuz bütün Funpac ekibine çok teşekkür ediyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.