Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-18 08:43:00

São Paulo kentinde sağlık sistemi çökmek üzere

Dış Haberler, 18 Mayıs (HİBYA) – Brezilya'nın en büyük kenti São Paulo'da, corona virüs vakaları nedeniyle acil durum yataklarına talep arttıkça sağlık sistemi çökme noktasına yaklaşıyor.

The Guardian gazetesinin haberine göre São Paulo kenti Belediye Başkanı Bruno Covas, kentin kamu hastanelerinde doluluk oranınının yüzde 90'a ulaştığını ve yaklaşık iki hafta içinde hastanelerde yer kalmayabileceğini söyledi.

Cumartesi günü, İspanya ve İtalya'yı geçerek dördüncü en fazla sayıda corona vakası olan ülke durumuna gelen Brezilya'nın São Paulo kenti bugüne kadar yaklaşık 3.000 ölümle ülkenin corona salgınından en sert etkilenen bölgelerinden biri oldu.

Brezilya Sağlık Bakanlığı verilerine göre ,son 24 saatte 7,938 yeni vaka ile vaka sayısı toplamı 241 Bin'i geçti. Coronadan ölenlerin sayısı da 16 Bin 118'e ulaştı.

Brezilya'daki sağlık uzmanları, ülkedeki teyit edilen enfeksiyon sayısının test eksikliğinden dolayı resmi kayıtlardan çok daha yüksek olabileceği konusunda uyardılar.

Brezilya'nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülkede artan koronavirüs krizine yaklaşımı nedeniyle hem yurtiçinde hem de yurtdışında şiddetle eleştiriliyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.