Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-11 10:14:00

Küresel piyasalar

ABD piyasalarında fiyatlamalar: Salgının istihdam cephesindeki yansıması konusunda ‘en kötünün geride kaldığı’ iyimserliğiyle alıcılı seyir izledi

Haftanın son işlem gününde ABD piyasaları, Nisan ayı tarımdışı istihdam verisinin 20,5 milyonla tarihin en sert düşüşünü kaydetmesine karşın beklentiden daha ılımlı gerçekleşmesinin piyasalarda iyimser atmosferin devam etmesini sağlamasıyla alıcılı seyir izledi. Fiyatlamalarda aslında salgının istihdam cephesindeki yansıması konusunda en kötünün geride kaldığı inancının da öne çıktığı söylenebilir. Ayrıca ABD-Çin ilişkilerine yönelik iyimser beklentilere ek olarak, ekonominin kademeli olarak normalleşecek olması da alımlarda etkili olan diğer unsurlardı. Dow Jones endeksi %1,91 yükselişle 24.331,32 seviyesinden kapanırken, S&P 500 endeksi %1,69 değer kazancıyla 2.929,80 seviyesinden tamamladı. Nasdaq endeksi ise %1,58 artışla 9.121,32 puan seviyesine yükseldi. Haftalık bazda her üç endeks de üç haftadan bu yana ilk defa artıda kapandı. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri sırasıyla %2,5 ve %3,5 yükselişler kaydederken, Nasdaq %6 artıda kapandı. Sektörler tarafında kademeli normalleşmenin beraberinde getirdiği olumlu atmosferle hava yolları hisselerinde kazançlar %5’e ulaşırken, eğlence sektörü hisselerinde yükselişler %3’ü aştı.

Avrupa piyasalarında fiyatlamalar: Kademeli normalleşme ve ABD-Çin cephesindeki olumlu gelişmelerle artıda kapandı

Geçtiğimiz Cuma günü Avrupa piyasaları, normalleşme adımlarının yarattığı iyimserliğin hükümetlerden gelen destekleyici söylemlerle pekişmesine ek olarak, ABD ve Çin cephesinde yaşanan olumlu gelişmelerin öne çıkardığı beklentilerle alıcılı seyir izledi. Ayrıca haftanın son işlem gününde açıklanan Nisan ayı tarımdışı istihdam verisinin de 20,5 milyon seviyesinde rekor düşüş kaydetmesiyle işsizlik oranının %14,7 seviyesine yükselerek İkinci Dünya Savaşı sonrasında görülen seviyelere gelmesine karşın, verideki görünümün beklenen kadar kötü olmaması da piyasalardaki iyimserliği destekledi. Bu bağlamda, DAX endeksi %1,35 yükselirken, CAC 40 endeksi %1,07 artıda kapandı.

Asya piyasalarında fiyatlamalar: Çin Merkez Bankası’nın destekleyici politikalarını sürdüreceği yönündeki söylemleri ışığında alıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasaları, haftasonu Çin Merkez Bankası’nın büyümeyi destekleyici politikalar çerçevesinde genişmeleci adımlarını sürdüreceği yönündeki söylemleri ile alıcılı seyir izliyor. Hang Seng endeksi %2 yükselirken, S&P ASX 200 %1,71 artıda. Nikkei endeksi de %1,34 artış kaydediyor. Shangai endeksi %0,13 yükselirken, KOSPI yatay seyir izliyor.

Kaynak:Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.