Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-29 14:20:00

Türk Eximbank'dan ihracatçıya 380 nezdindeki euroluk yeni kaynak

Pekcan, Türk Eximbank'ın 26 Haziran 2020 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kontrgarantisi ile Dünya Bankası Grubu üyesi olan Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası'nın (IBRD) anapara tutarının% 50'sine garanti nedeni 380 milyon Euro tutarında kaynak için anlaşma imzaladığını bildirdi.

Standard Chartered Bank, ING Bank ve Societe Generale'nin katılımlarıyla gerçekleşen 2 yıl geri ödemesiz toplam 10 yıl vadeli işlemin toplam maliyetinin 6 aylık Euribor +% 2,83 bunun gerçekleştiğini belirten Pekcan, söz konusu fonun mevcut olduğu benzer vadede bir eurobond ihracına göre çok daha uygun maliyetle sağlandığına dikkati çekti.

Küresel olarak içinde bulunulan salgın döneminde 10 yıl vadeli bu işlemin gerekliliği ile ilgili uluslararası piyasalarda Türkiye'ye olan güveni bir kez daha fazla altının çizen Pekcan, kaynak kullanımı, ihracatçılara 10 yıllık parasal kullanım. ifade etti.

Türkiye'de bir ilk, dünyada ise ikinci işlem

Dünya Bankası'nın kısmi kredi garanti yapısı altında Türkiye'de gerçekleşen ilk, dünyada ise benzer yapıda ikinci işlemde dikkat çeken Pekcan, şöyle devam etti:

400 baz bazında puan fiyat avantajı elde edilir. Kredinin yapısı yaklaşık 3 ay süren müzakereler nihayet Dünya Bankası'na ek olarak yapılandırılmış finansman ve yatırım bankacılığı faaliyet uzmanı toplam 19 ”

Yüzde 70'i KOBİ'lere kullandırılacak, yeni ihracatçılar üzerinde yoğunlaşılacak

Pekcan, “Kredinin% 70'i KOBİ'lerin finansmanında kullandırılacak. Bu kapsamda yeni ihracatçılar üzerinde yoğunlaşmaktadır hedefliyoruz. Kredinin en az% 10'u cinsiyet eşitliği prensibiyle Dünya Bankası ile ilgili yeni “Kadın Katılımı” tanımı değerlendirilir firmalara kullandırılacak. ” dedi.

Pekcan, Dünya Bankası'nın 12 Haziran 2020 tarihinde onaylanan azami 250 milyon Euro tutarında garanti ile toplam 500 milyon Euro tutarında finansman yaratılacak, Türk Eximbank'ın ilerleyen şehrinde benzer yapıda 10 yıldır. mümkün olduğunu bildirdi.

Türkcan'ın ihracatın orta / uzun vadeli finansmanına verilen desteğin artırılması teminen Dünya Bankası gibi uluslarüstü kurumlar ile iş için bir gereklilikte uzun vadeli.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.