Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-29 15:12:00

evdefestival 'iyileşmek için bir adım çağrısıyla' 30 Nisan'da başlıyor

İzmir'in Karaburun ilçesinde bu sene dördüncüsünü gerçekleştirmeye hazırlanan köydefestival, salgın nedeniyle ‘EVDEFESTİVAL' olarak 30 Nisan'da Youtube üzerinden yayınlanacak ilk söyleşisiyle başlıyor...

'İyileşmek için bir adım' çağrısıyla alanında usta isimlerle bir araya gelerek sosyal izolasyon sürecindeki üretimlerini takipçileriyle paylaşan evdefestival, dayanışmanın ve iyileşmek için atılan her adımın önemini vurguluyor. evdefestival'de yer alan felsefe, müzik, sinema, mimarlık, sanat ve gündeme dair etkinlik programına köydefestival sosyal medya hesaplarından ulaşabilir, etkinlikleri Youtube/köydefestival kanalından izleyebilirsiniz.


İçinden geçtiğimiz zorlu; belirsiz süreçte yaşadığımız olumsuzluklara ve derin üzüntüye rağmen, iyileşmek için atılan her adım bize moral vermekte ve büyük önem taşımaktadır! İmeceyle hayata geçirdiğimiz köydefestival'in dördüncüsü, salgın nedeniyle yüz yüze gerçekleşemeyecek olsa da ‘köydefestival 2020 online - EVDEFESTİVAL' olarak bir iyileşme girişimine dönüşsün istiyoruz!

köydefestival kurucusu müzisyen Ezgi Serim, ''Biz, yaşadığımız köyde küçük bir festival yapmak istedik, elimizden geldiğince. Ayağımızın toprağa bastığı ve tüm farklılıklarımızla bir arada durabildiğimiz, rekabetten çok uzakta bir el ele verme ihtiyacıydı aslında, hepsi bu.

Dördüncü senemizde salgın nedeniyle evdefestival olarak koşullarımız dahilinde etkinliğimizi sürdüreceğiz, bilhassa gerçeklik algımızın ters yüz olduğu bu zorlu süreçte birbirimizden kopmadığımızı bilmeye, görmeye ihtiyacımız var. Biliyoruz ki dayanışma hepimize iyi gelecek. Çünkü başka bir mucize beklemeye gerek yok''

Tüm teknik imkânsızlıklara rağmen “söyleyecek sözümüz olduğu sürece bize her yer sahne” diyerek inatla devam edebilen etkinliklerin varlığı kültür için alan yaratır. Özellikle çocukların katılımıyla etkileşimi artırırken, sorgulayabilmeyi, bir arada yaşayabilmeyi, değerleri öğrenmeyi ve sonuç olarak toplum olabilmeyi sağlar.

2017'de piyanist Ezgi Serim'in kurucusu olduğu köydefestival, müzik eğitmeni Meliha Burhanoğlu Serim ve Adil Serim'in desteğiyle dördüncü senesine gelmiştir. Farklı disiplinleri bir araya getirerek imece geleneğiyle düzenlenen etkinlikler ücretsiz olup, disiplinler arası etkileşim içinde hayata geçmektedir.

Geçtiğimiz sene ilk kez festival kapsamında 'Madam Amati Evrensel Yaşam Hakları Onur Ödülleri'' verilmiştir.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.