Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-21 09:09:00

Risk iştahı haftaya toparlanma ile başlarken riskler varlığını koruyor

Piyasa Gündemi

Devam eden vaka artışları ve ikinci dalga endişeleri önemli aşağı yönlü risk unsurları olurken, ekonomilerde gözlenen toparlanma ve ABD'de gündeme gelen teşvik paketi iyimser beklentileri canlı tutuyor. Ancak ilerleyen süreçte tedbir ve kısıtlamaların tekrar gündeme gelmesi piyasalar açısından en olumsuz senaryo olacaktır. Ekonomik veri akışının görece sakin seyredeceği günde salgın kaynaklı gelişmeler ve ABD’de yeni teşvik paketine ilişkin haber akışları takip edilecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    Açıklanacak önemli bir veri akışı bulunmamaktadır.

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı gelişmeler neticesinde artan endişe ve belirsizliklere bağlı olarak küresel hisse piyasalarında son haftalarda dalgalı bir fiyatlama etkili olurken, görece korunan iyimser beklentiler piyasaları desteklemeye devam ediyor. BIST-100 Endeksi dün günü %0,42’lik yükselişle 119.281 puandan tamamladı. ABD borsaları teknoloji hisselerindeki alımların etkisiyle günü yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,85 – 6,86 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,85’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 önceki hafta gördüğü 120.200 zirvesini aşmakta zorlana da bu bölgeden de uzaklaşamıyor. Bugün de izleyeceğimiz en önemli seviye burası olacak. 120.200 üzerinde kapanışlar endekste yeni bir yükselişin önünü açacaktır. Ancak son zamanlarda buradan uzaklaşılmasa da buraya yakın yerlerden gün içi gelen satışlar zayıflık işareti oluşturuyor. Teknik göstergelerdeki zayıflamaları da göz önünde bulundurduğumuzda burasının geçildiğinden emin olunmadan yapılacak alımlar riskli olabilir. Aşağıda ise gün içi kısa vadeli ilk desteğimiz 118.400’de bulunuyor. Buranın altında 117.500 ve 115.500 güçlü destek seviyeleri olarak izlenebilir.  

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.