Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-04 18:01:00

Doğal ve tarihi güzellikleriyle dizi filmler platosu Beykoz, genç yeteneklerin ustalar, sanat ve tiyatroyla buluştuğu “Beykoz Tiyatro Akademisi’ne kavuşuyor.

Beykoz Belediyesi’nin kültür ve eğitim yatırımları kapsamında kurduğu “Beykoz Tiyatro Akademisi”1100 öğrenciyle sanat ve tiyatro eğitimlerine başladı.

Belediye Başkanı Murat Aydın'ın öncülüğünde yapılan çağrıyla ilçedeki 16 liseden 3 bin 14 öğrenci akademiye başvuruda bulundu.

Tiyatro eğitmenlerinin değerlendirme ve mülakatları neticesinde seçilen 1100 öğrenciyle 32 derslik kurularak diksiyon, sahne sanatları, vücut dili kullanımı eğitimleri başladı.

Ustaların ve akademili hocaların geleceğin sanatçılarını yetiştirdiği “Beykoz Tiyatro Akademisi” düzenlenen galayla kültür sanat çevrelerine tanıtılacak.

Galada gençler eğitimlerini ve yeteneklerini sergileyecekleri skeç ve meddah gösterileri sunacak.

Yerel yönetimler arasında katılım rekoru kıran proje için konuşan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: "Tiyatro Akademisinin öğrencileri mezun olduktan sonra oyunculuk yapmasalar bile, doktor, hakim, mühendis yada esnaf olsalar bile diksiyonu düzgün, hitabeti düzgün, beden dilini etkili kullanan, özgüveni yüksek nitelikli meslek sahibi kişiler olmasını istiyoruz" dedi.

 

Beykoz’un Hikâyesini Yazacaklar

Kurulan Tiyatro Akademisi'nde ders almaya başlayan öğrenciler, yolda sokakta ya da alışverişte gördükleri her şeyin hikâyesini yazacak. Akademi eğitimi bulunan ve çoğu akademisyen eğitici kadrosuyla senaryo derslerinin işleneceği Tiyatro Akademisi, bu vesileyle Beykoz'un hikayesi yazılacak.

 

PROGRAM:

Beykoz Tiyatro Akademisi Galası

Tarih: 5 Şubat 2020

Yer: Çavuşbaşı Kasrı Sosyal Tesisleri

 

Saat: 13:00


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.