Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-28 10:04:00

Büyüme verisi takip edilecek

TÜRKİYE

Türkiye tarafında dördüncü çeyrek büyüme verisi 28 Şubat Cuma günü saat 10.00’da açıklanacaktır. Ekonomik aktivitede en kötüsünün geride kaldığı algısı ve baz etkisi desteği ile dördüncü çeyrekte pozitif büyüme görmek şaşırtıcı olmayacaktır. GCM Yatırım Araştırma Departmanı olarak dördüncü çeyrek büyüme beklentimiz %5 seviyesinde bulunurken, 2020 yılı için beklentimiz %3,5 seviyesindedir.

 

PİYASANIN ROTASI

Serbest Düşüş…

Piyasa katılımcılarının biyolojik belirsizlik corona virüsüne karşı verdiği reaksiyon adını panik olarak yorumlamak oldukça hafif kalacaktır. Hafta başından beri önemli varlık fiyatlarında düşüşler %10 seviyesini aşarken, fiyatlar serbest düşüş yapmaktadır. ABD tahvil dinamiklerinde düşük seviyeler normal karşılanırken daha nereye kadar düşebilir sorusunun cevabı mevcut durumda belirsiz kalmaktadır. ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,2408 düşük seviyesini gördükten sonra toparlanma çabasına devam etmektedir. Fiyatlama davranışlarında ne olabilir sorusunun cevabında satışın bitmesini beklemek dışında anlamlı ir cevap vermek oldukça zor olacaktır.

Türkiye dinamiklerinde yurt dışı negatif temaya ilave olarak Rusya – Suriye bağlamında jeopolitik risk teması etkin olurken, Türk Lirası değer kaybı öne çıkmaktadır. İdlib’de şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz ve başımız sağ olsun…

Bugün büyüme verisini takip edeceğiz. GCM Yatırım Araştırma Departmanı olarak dördüncü çeyrek büyüme beklentimiz %5 seviyesinde bulunurken, 2020 yılı için beklentimiz %3,5 seviyesindedir.

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.