Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-25 11:19:00

20 milyon maske 19 günlük tren yolculuğunun ardından Paris’e ulaştı

19 günlük bir yolculuktan sonra, tıbbi malzeme yüklü bir Çin-Avrupa yük treni, salı sabahı Paris’e ulaştı. 4 Haziran’da Çin’in doğusundaki Nanchang şehrinden hareket eden tren; yaklaşık 20 milyon cerrahi maske ve eldiven, suda çözünür torbalar, temassız jel dağıtıcıları ve diğer ekipmanları teslim etmeden önce 7 ülkeyi geçip 11 bin 920 kilometre yol katetti. Trenin Paris’e ulaşmasının ardından bir açıklama yapan Çin Dostluk Derneği Başkanı Lyazid Benhami, “Bu ‘tıbbi tren’, Fransa-Çin ilişkilerinin her zamankinden daha güçlü olduğunu kanıtlıyor. Lojistik operasyonu şimdi de Covid-19 ile mücadelede bilimsel işbirliğine giriyor. Pandemi döneminde, 20 milyon cerrahi maske ve koruyucu ekipman da dahil olmak üzere Fransa’ya taşınan bu önemli malzeme hacminin tüketicilerin ve piyasanın talep ve ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduğunu belirtmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.
 
Seferler, pandemiden sonra genişleyerek sürecek
 
Söz konusu seferi, Çinli COSCO Shipping ile SNCF Lojistik’in (Fransa’nın ulusal demiryolu şirketi) yan kuruluşu olan Forwardis ve Hygial markalarının iş birliğiyle gerçekleştirildi. SNCF Uluslararası Demiryolu Taşımacılığı Direktörü Nicholas Giraud, demiryolu lojistiği çözümünü maliyet ve taşıma kapasitesi açısından en verimli olarak nitelendirdi. Giraud, “Tek bir trendeki altı kargo uçağının hacmiyle, demiryolu taşımacılığının maliyeti hava taşımacılığından 30 kat daha ucuz, karbon ayak izi açısından 15 kat daha düşük. Deniz taşımacılığına kıyasla, trenle yapılan bir yolculuk yaklaşık zaman” dedi.
 
Forwardis’teki Çin-Avrupa demiryolu taşımacılığı faaliyetlerinden sorumlu Xavier Wanderpepen ise “Bu tren sayesinde Fransız ve Çinli şirketlere lojistik alanında tren çözümleri sunmak istiyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti: Batı Avrupa, Rusya ve Çin’deki duruma uyum sağlayabilen değişken göstergeli yük vagonlarının geliştirilmesi konusunda Çin ile çalışmak istiyoruz. Birkaç yıl içinde Çin ve Avrupa’yı trenle 10 gün içinde birbirine bağlayacağız.
 

 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.