Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-18 09:25:00

Geçtiğimiz haftaki pozitif seyirden sonra gözler yeni haftada

BIST100…Geçtiğimiz Haftaki Pozitif Seyirden Sonra Gözler Yeni Haftada…BIST100 endeksi geçtiğimiz haftayı TL varlıklardaki değer kazancıyla birlikte artıda kapattı. Sektörel bazda bilişim, madencilik ve perakende sektörleri endekste pozitif ayrıştı. Geçtiğimiz hafta TL’deki değer kazancı motivasyonu olumlu etkilerken endeks haftanın son işlem gününde %0.58 değer kazancıyla 99,768 puanda yükseldi. Endeksteki ağırlığı yüksek olan bankalardan kuvvetli bir hareketlilik olmaması endeksteki yükselişin sınırlı kalmasına neden oluyor. Hisse bazlı hareketlerden dolayı endeksteki yükseliş sınırlanıyor. Yeni haftada risk iştahında kısmi bir toparlanma gözleniyor. Asya piyasaları ve ABD endeks vadelileri artıda seyrediyor. Risk iştahındaki artışla birlikte yurt içi hisse senedi piyasalarının da güne artıda başlaması beklenebilir. Bu hafta ekonomik veri akışı açısından oldukça yoğun bir hafta bizi bekliyor. Perşembe günü TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı gerçekleştirilecek. Buradan gelebilecek haberler ve swap anlaşması konusunda daha somut bir haber piyasaların gündeminde olmaya devam edecek. Yurt dışında ise FED toplantı tutanakları, Euro Bölgesi enflasyon oranı ve PMI verileri açıklanacak.

 

 

USDTRY…TCMB Toplantısı Gündemde Öne Çıkıyor…Geçtiğimiz hafta Dolar/TL kuru Türkiye'nin swap hattı için görüşmeler yaptığına dair haberle birlikte geriledi. Bu hafta Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı takip edilecek. Yeni haftanın ilk saatlerinde 6.87 seviyelerine kadar gerileyen Dolar TL kuru sınırlı bir yükselişle 6.89 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

EURTRY…TL Majör Para Birimleri Karşısındaki Kayıplarını Silme Çabasında…TL varlıklar geçtiğimiz hafta olumlu bir performans sergilerken Euro TL kuru 7.43 seviyelerine kadar geriledi. Yeni haftanın ilk saatlerinde 7.45 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

EURUSD…FED Başkanı Powell’ın Açıklamaları Takip Edildi…ABD ve Çin arasındaki tansiyon yeniden yükseldi. FED Başkanı Jerome Powell uzun bir toparlanma sürecine ve ABD’de %25’e ulaşabilecek işsizlik konusundaki uyarılarıyla birlikte dolar güvenli varlık talebinden destek bulurken parite 1.0810 seviyelerine geriledi. ECB’nin Covid-19 ile mücadelede daha fazla parasal teşvik konusunda daha fazlasını yapmaya hazır olması doların güçlenmesine katkıda bulunuyor.

 

 

XAUUSD…Güvenli Liman Talebinden Bulduğu Destekle Son 7 Yılın Zirvesinde… ABD’de istihdam verilerinin beklentilerden kötü gelmesiyle birlikte altının ons fiyatı iki haftalık yükselişini devam ettirdi. Trump’ın açıklamaları sonrasında ABD-Çin arasında koronavirüs salgınına ilişkin gerilimin artmasına neden oldu. Powell’ın karamsar açıklamaları da altının güvenli varlık talebiyle yükselmesine katkıda bulundu. Yeni haftada ise büyüme endişeleri altının yükselişine destek olurken, ons altın son 7 yılın zirvesinde 1761 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

GLDGR… Yükselişe Geçti…Yeni haftanın ilk işlem gününde altının ons fiyatındaki yükselişten destek bulan gram altın sabahın ilk saatlerinde 390 TL seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

BRENT…Son 1 Ayın Zirvesinde…Petrol fiyatları arz kısıntısı ve talepte normalleşme beklentileriyle yükseldi. Vadeli piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı yaklaşık son 1 ayın zirvesinde 33.5 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

SP500ABD Endeks Vadelileri Yeni Haftaya Artıda Başladı…ABD hisse senedi vadelileri yatırımcıların büyük ekonomilerin yeniden açılmaya hazır olmasından gelen sinyallerle birlikte artıda. Bir yandan büyüme endişeleri devam ederken, diğer yandan ABD ve Çin arasındaki gerilim endeksin yükselişini sınırlıyor.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.