Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-04 21:24:00

Masdaf’ın yüksek teknoloji “Pompa Test Standı” faaliyete geçti

Masdaf’ın son teknoloji ölçüm cihazları ve full otomasyona sahip kontrol sistemleri kullanılarak yaklaşık iki yıl süren AR-GE çalışmalarının sonucunda geliştirilen ve Düzce tesislerine kurulan ”Pompa Test Standı” ile pompaların performansı scada sistemi üzerinden anlık olarak izlenip, raporlanabiliyor.

Yarım asıra yaklaşan geçmişiyle pompa sektöründe birçok ilke imza atan Masdaf’ın Yönetim Kurulu Üyesi Denizhan POLATOĞLU da konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi : “Uzun ömürlülük ve yüksek kalite standartlarıyla ürettiğimiz inovatif pompa teknolojilerimizin performans test sonuçlarını, iş ortaklarımızla paylaşarak, şeffaf ve ölçülebilir olmayı hedefledik. Bu kapsamda geliştirdiğimiz yeni pompa test istasyonumuz ile sektörümüzün, ülkemizdeki gelişimine katkıda bulunuyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

 

Pompa sektörünün öncü markası Masdaf, 43 yıldır pompa teknolojilerine yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekleyerek yüksek standartlara sahip pompa teknolojilerini yeni geliştirdiği “pompa test standı”nda test edip, performanslarını ölçmeyi ve bu kapsamda AR-GE çalışmalarına yön vermeyi hedefliyor. Masdaf, Türkiye pompa sektöründe fark yaratanteknoloji yatırımıyla müşteri ve bayilerinin yanı sıra sektördeki pompa üreticilerine de hizmet vermeyi planlıyor.

 

Müşteri odaklı üretim anlayışı ile dünyanın dört bir yanına ihraç ettiği inovatif pompa teknolojilerinde yüksek müşteri memnuniyeti ve üstün müşteri deneyimi sağlamayı hedefleyen Masdaf, pompa test standıyla müşterilerine şeffaf ve ölçülebilir ürünler sunuyor. Bu sayede müşterilerinin satın aldıkları pompa teknolojilerinin yüksek kalite ve performansını henüz fabrikadan çıkmadan görebilmelerini sağlıyor. Pompa Testleri, ISO 9906 pompa test standardına uygun şekilde yapılıyor.

 

Masdaf’ın son teknoloji ölçüm cihazları ve kontrol sistemleri kullanılarak yaklaşık iki yıl süren AR-GE çalışmalarının sonucunda geliştirilen ve Düzce tesislerine kurulan ”Pompa Test Standı”

ileuçtan emişli pompalar, inline pompalar, ayrılabilir gövdeli çift emişli pompalar, yangın pompaları, kademeli pompalar, proses pompaları, dalgıç pompalar, kolonlu pompalar, kendinden emişli pompalar ve dişli pompalar”ın performansı scada sistemi üzerinden anlık olarak izlenip, raporlanabiliyor. Maksimum 10.000 m³/h lik bir debi kapasitesi ve Ø800 mm’lik ana besleme hatlarına sahip istasyonun, kot altı ve üstünde ciddi bir su hacmi bulunuyor. Diğer pompa firmalarında sorun teşkil eden yüksek kapasiteli ürünlerin NPSH testleri de seviye kontrollü olarak yapılabiliyor. Güçlü invertor altyapısıyla değişken devirlerde ürün test ederken, kalkış hızlarındaki kontrollü yapıyla da vanalar ve tesisatın anlık yüklenmelerine karşı koruma sağlıyor. Büyük debili ve güçteki pompaların testlerini otomatik olarak yapabilen test standının 630kw olan kurulu gücünün, orta gerilim yatırımıyla yükseltilmesi hedefleniyor. Test standında görev yapan 10 tonluk gezer köprü vinç sayesinde yüksek kapasite ve hacimdeki pompaların stant üzerine yerleşimi de rahatlıkla yapılabiliyor.

 

Pompa teknolojilerinin titreşim ve uzun dönem dayanım testleri, ısınma problemi olmadan, izleme sistemleri ile kolaylıkla yapılabiliyor. Hatların uzunluğu ve yüksek su hacmi, tesisat üzerindeki akışı stabil kılarak santrifüj pompa ölçüm sistemlerini rahatlatıyor ve testlerdeki hassasiyeti artırıyor.Masdaf, “Pompa Test Standı” ile ürünlerin test edilmesi sırasında manuel olarak yapılan vana açma-kapama işlemi ile yüksek debi ve basınç nedeniyle tehlike arz eden tüm işlemler, otomasyon sistemi üzerinden yapılabiliyor. Bu sayede hem teste katılan misafirlerin hem de operatörlerin güvenliğini maksimum seviyede tutuyor.

 

Yarım asıra yaklaşan geçmişiyle pompa sektöründe birçok ilke imza atan Masdaf’ın Yönetim Kurulu Üyesi Denizhan POLATOĞLU da konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi : “Uzun ömürlülük ve yüksek kalite standartlarıyla ürettiğimiz inovatif pompa teknolojilerimizin performans test sonuçlarını, iş ortaklarımızla paylaşarak, şeffaf ve ölçülebilir olmayı hedefledik. Bu kapsamda geliştirdiğimiz yeni pompa test istasyonumuz ile sektörümüzün, ülkemizdeki gelişimine katkıda bulunuyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yılların verdiği tecrübe ile sektörde birçok yeniliğe imza atan firmamızın iki yıl süren AR-GE çalışmalarının sonunda geliştirilen Pompa Test Standı, ulusal ve global müşterilerimizin yanı sıra pompa sektöründeki firmalara da hizmet verecek. Ayrıca bu test standımızın, TÜRKAK tarafından akredite edilmesine yönelik girişimlerin startını da yakın zaman için de vermeyi planlıyoruz.” dedi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 avrupanews.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.